Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Microsoft Ελλάς: Στηρίζει την πρωτοβουλία Hack the Camp

Microsoft Ελλάς: Στηρίζει την πρωτοβουλία Hack the Camp

απο George Voulgarelis

Η Microsoft Ελλάς, στηρίζει ενεργά το Hack the Camp, ένα μαραθώνιο τεχνολογίας (hackathon), που συνδιοργανώνουν το Impact Hub Athens, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Στόχος του hackathon είναι να δώσει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σήμερα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην κοινωνική τους ενσωμάτωση και στη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

hack_the_camp_logo

Το πρώτο στάδιο του Hack the Camp ολοκληρώθηκε στις 21-22 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση Meet the Hackers κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν οι πρώτες ιδέες αναφορικά. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν οι ομάδες οι οποίες θα δουλέψουν πάνω στα projects που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ζωής των προσφύγων. Οι καλύτερες ιδέες θα παρουσιαστούν στο τελικό στάδιο του Hack the Camp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Δεκεμβρίου, στο Impact Hub Athens. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τις τρεις καλύτερες ομάδες.

 

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των ιδεών για την παρουσίασή τους στην τελική φάση, έμπειρα στελέχη της Microsoft Ελλάς θα αναλάβουν, ως μέντορες, να καθοδηγήσουν τις ομάδες, παρέχοντάς τους τεχνογνωσία και χρήσιμες τεχνολογικές συμβουλές στα πρώτα τους βήματα. Επιπλέον, η εταιρεία, πέρα από τη συμμετοχή στο χρηματικό έπαθλο, πρόκειται να παρέχει στους νικητές τη δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στα πιο καινοτόμα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν τις ιδέες τους.

 

Ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για τη Microsoft Ελλάς, η συμμετοχή και η στήριξη που παρέχει στο Hack the Camp. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε projects που θα μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!».

Για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν στην πρώτη συνάντηση του #HacktheCamp, μπορούν να στείλουν μια ενημερωμένη περιγραφή της ιδέας  τους μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο athens.hosts@impacthub.net ή στη σελίδα https://www.facebook.com/groups/hackthecamp/ όπως και στο https://github.com/HackTheCamp/wiki/wiki

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights