Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 9

Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 9

απο Kostas Gliatiotis

Όπως συνηθίζει σχεδον κάθε χρόνο, από την εποχή του Galaxy S4 τουλάχιστον, λίγο καιρο πριν την παρουσίαση του επόμενου High End Smartphone της, η Samsung παρουσίασε τον νεότερο και καλύτερο Exynos επεξεργαστή της.

Η Samsung LSI, το “παράρτημα” του ομίλου που διαθέτει μονάδες παραγωγής επεξεργαστών, είναι ταυτόχρονα και αυτή που κατασκευάζει τον νεότερο και καλύτερο Snapdragon 835 της Qualcomm.

Πίσω στον Exynos 9, όπως δηλώνει η ονομασία του, είναι η εξέλιξη του Exynos 8890 (της οικογένειας Exynos 8) που βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy S7 και S7 Edge της Samsung. Το “περίεργο” είναι ότι ο κωδικός μοντέλου του νέου Exynos 9 είναι 8895, ενώ μέχρι σήμερα οι επεξεργαστές της εταιρείας, ακολουθούσαν ονομαστικά την γενιά στην οποία ανήκουν.

Για μια ακόμα φορά, ο Exynos 9 έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Όπως δυστυχώς συνηθίζει η Samsung, δεν έκανε γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τους 4 από αυτούς, που… δεν είναι A-53 της ARM. Πριν ένα χρόνο στον Exynos 8890 η εταιρεία παρουσίασε τους πρώτους δικής της σχεδίασης πυρήνες επεξεργασίας, συμβατούς με τις “οδηγίες” της ARM, με την κωδική ονομασία Mongoose Μ1. Στον Exynos 9 η Samsung περιορίζεται να αναφέρει ότι οι 4 ισχυροί πυρήνες επεξεργασίας είναι δικής της Custom αρχιτεκτονικής, που όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι βελτιωμένοι σε σύγκριση με τους Μ1 του 8890.

Στον τομέα των γραφικών, ο Exynos 9 συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση από την εποχή του Exynos 5433 και θα διαθέτει την νεότερη και καλύτερη Mali G71 κάρτα γραφικών της ARM, με την εμπορική ονομασία Bitefrost. Οι φήμες θέλουν τουλάχιστον μια έκδοση του Exynos 9 να χρησιμοποιεί την G71 σε έκδοση με… 20 πυρήνες επεξεργασίας.

Η Samsung είναι η μοναδική εταιρεία αυτή την στιγμή που μπορεί να κατασκευάσει επεξεργαστές και ημιαγωγούς γενικότερα στα 10nm, τεχνική την οποία προφανώς και θα εκμεταλλευτεί και για τον Exynos 9. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνική κατασκευής προσφέρει αυξημένη κατά 27% απόδοση, σε συνδυασμό όμως και με 40% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι το ξεχωριστό Hardware για την εγγραφή και αναπαραγωγή Video υποστηρίζει αρχεία ανάλυσης 4k με έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο αλλά και το H265 HEVC για την συμπίεση των αρχείων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights