Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Tommy Review : Νεανικό και προσιτό

Wiko Tommy Review : Νεανικό και προσιτό

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η Wiko Mobile είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Γαλλία και είναι σχετικά νέα στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, αφού ιδρύθηκε το 2011. Μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν, κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς εκεί και μάλιστα το 2013 φιγουράρισε στην δεύτερη θέση, πίσω από την Samsung. Παράλληλα, το 2014 μπήκε στην ελβετική και στην βρετανική αγορά και ακολούθησε επίσης η βέλγικη το 2015.

Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς, καθώς από φέτος η Wiko Mobile ξεκίνησε την επίσημη παρουσία της και στην χώρα μας, σε συνεργασία με την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ μέσω της οποίας θα προωθηθούν τα προϊόντα της. Στα πλαίσια αυτά, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ  – τον οποίον και ευχαριστούμε – μας παραχώρησε ευγενικά το Tommy, το οποίο και θα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε. Ταυτόχρονα, παρά την κατηγορία τιμής του, το Tommy είναι ένα πλήρως λειτουργικό 4G Smartphone, που επιβεβαιώνει την “δέσμευση” της Cosmote για την παροχή του πολύ γρήγορου Mobile Internet που παρέχει το δίκτυο της, σε προσιτό κόστος για όλους.

Πριν προχωρήσουμε στο κυρίως κείμενο, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Tommy «τρέχει» το Android της Google, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, 1 GB RAM / 8 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, ενώ οι κάμερές του είναι της τάξεως των 8 και 5 MP (βασική και εμπρόσθια). Η επίσημη τιμή πώλησης είναι στα 149 ευρώ και απευθύνεται κατά βάση στο νεανικό κοινό, οπότε ας κάνουμε μια… καλύτερη γνωριμία μαζί του.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Όπως ήδη αναφέραμε, το Wiko Tommy είναι μια συσκευή που αποσκοπεί στο να «κερδίσει» τον σημερινό νέο σε ηλικία χρήστη και αυτό είναι κάτι που φαίνεται εξαρχής από τον σχεδιασμό του, ο οποίος τουλάχιστον στο «βεραμάν» χρώμα με το οποίο μας ήρθε η συσκευή, προσελκύει αρκετά εύκολα τα βλέμματα. Επίσης, όπως είναι ευνόητο, θα το συναντήσετε σε ποικιλία χρωμάτων για κάθε… γούστο και διάθεση.

Το Wiko Tommy είναι πρακτικά μια συσκευή δύο κομματιών, καθώς το πλαστικό καπάκι της μπαταρίας (το οποίο αφαιρείται πολύ εύκολα) «αγκαλιάζει» την οθόνη του. Η ποιότητά του είναι αυτή που συνήθως περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας αυτής, ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι διαπιστώσαμε την ύπαρξη τριγμών κατά την χρήση, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να μιλάμε για… ενοχλητικό βαθμό.

Κάτω από αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται η αποσπώμενη μπαταρία της συσκευής, καθώς και οι υποδοχές για την SIM και την κάρτα μνήμης μας (υποστηρίζονται χωρητικότητες έως και 64 GB). Για όσους ενδιαφέρονται, να αναφέρουμε ότι το Tommy δεν είναι Dual-SIM.

Η αριστερή πλευρά του είναι εντελώς κενή, ενώ στην δεξιά θα βρούμε το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης και, φυσικά, το power button. Παράλληλα, στην βάση και στην κορυφή της συσκευής θα συναντήσουμε τις… παραδοσιακές θύρες για τον φορτιστή και τα ακ0υστικά μας.

Ερχόμενοι τώρα στην εμπρόσθια όψη του Wiko Tommy, πάνω από την οθόνη είναι τοποθετημένη – προφανώς – η εμπρόσθια κάμερά του, ενώ κάτι θετικό είναι η ύπαρξη αισθητήρα φωτισμού καθώς και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες τις οποίες πάντοτε επικροτούμε.

Όσον αφορά τις διαστάσεις και το βάρος της συσκευής, αγγίζουν τα 146 x 71,5 x 8,8 χιλιοστά και τα 165 γραμμάρια, αντίστοιχα. Είναι γεγονός ότι τα bezels του Tommy είναι σχετικά αυξημένα ιδιαίτερα κάτω από την οθόνη, παρόλο που δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα χειρισμού.

Παρόλαυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θα σας κάνει να προβληματιστείτε κατά την χρήση του, καθώς ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του με αρκετή ευκολία. Συνολικά το Tommy έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο κόστος κατασκευής και την νεανική και όμορφη εμφάνιση που πρέπει να έχει με δεδομένο το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Οθόνη

Η 5ιντση οθόνη του Wiko Tommy είναι τεχνολογίας IPS LCD και διαθέτει ανάλυση 720  x 1280 pixels (720p), η οποία κρίνεται επαρκής για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει η συσκευή. Η πυκνότητα των pixels κυμαίνεται στα 294 ανά ίντσα, κάτι που σε επίπεδο απεικόνισης των γραφικών μεταφράζεται ως αποδεκτή επίδοση.

Μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από την απόδοση των χρωμάτων καθώς δεν προσέξαμε ιδιαίτερες αλλοιώσεις υπό διάφορες γωνίες θέασης, καθώς και από την ευκρίνεια της οθόνης κάτω από το φως του ήλιου. Η ύπαρξη του αισθητήρα φωτισμού επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας και της αντίθεσης, οπότε θα σας προτρέψουμε να την… εκμεταλλευτείτε.

Στις Ρυθμίσεις, όπως συνηθίζεται, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που σχετίζονται με την λειτουργία της και, κάτι που μας άρεσε είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε την διάταξη των «on screen» πλήκτρων χειρισμού.

Σε γενικές γραμμές, είμαστε της άποψης ότι ο μέσος χρήστης θα μείνει αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση της οθόνης του Tommy. Κινείται στον μέσο όρο που περιμένει κανείς από μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει την δουλειά του ξεκούραστα και χωρίς προβλήματα.

Κάμερα

Όπως ήδη αναφέραμε, η βασική κάμερα του Wiko Tommy διαθέτει φακό με ανάλυση 8 MP (θυμίζουμε ότι η εμπρόσθια ανήκει στην κατηγορία των 5 MP).

Παρότι «στα χαρτιά» θα περίμενε κανείς το αποτέλεσμα να είναι απλά… αποδεκτό, το Tommy μας προκάλεσε αρκετά θετική εντύπωση όσον αφορά τις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κατά την διάρκεια της μέρας. Στα πλαίσια αυτά, τα χρώματα αποδίδονται αρκετά καλά, ενώ η απόδοση των λεπτομερειών κρίνεται ως αξιοπρεπής, στο μέτρο φυσικά που επιτρέπει μια κάμερα με αυτές τις προδιαγραφές.

Όπως είναι ευνόητο, κατά την διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι δεδομένο ότι ο απαιτητικός χρήστης δεν θα ικανοποιηθεί κάτι φυσικό σε αυτή την κατηγορία τιμής, άλλωστε.

Τέλος, το interface της κάμερας κρίνεται ως απλό και λειτουργικό, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 720p.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights