Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ Premium Review : Βελτίωση σε Slow Motion

Sony Xperia XZ Premium Review : Βελτίωση σε Slow Motion

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το XZ Premium μπορεί να λέει ότι έχει μια ακόμα «πρωτιά» αφού ήταν η πρώτη συσκευή που ανακοινώθηκε και ξεκίνησε να πωλείται με τον Snapdragon 835 στο εσωτερικό της. Πρακτικά μέχρι να έρθει και στη χώρα μας, ξεκίνησε αντίστοιχα η διάθεση και άλλων συσκευών με αυτόν, που όμως επίσης τουλάχιστον επίσημα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα οπότε έστω και έτσι, ο ισχυρισμός της Sony είναι «σωστός».

Ο Snapdragon 835 αποτελεί τον νεότερο και με διαφορά ισχυρότερο σε κάθε τομέα επεξεργαστή της Qualcomm. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας που είναι στο σύνολο τους έστω και λίγο διαφορετικοί από τους «τυποποιημένους» Cortex A-73 και Α-53 της ARM. Οι Kryo 280 όπως είναι η εμπορική τους ονομασία, αποτελούν μια «παραλλαγή» των Α-73, αφού η ARM επιτρέπει πλέον την τροποποίηση συγκεκριμένων τμημάτων τους ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε κατασκευαστή.

Το XZ Premium είναι ιδανικά «ρυθμισμένο» να ενεργοποιεί όσους από τους 8 χρειάζεται προκειμένου να προσφέρει μονίμως μια συνεχώς ταχύτατη εμπειρία χρήσης. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται ο χρήστης του να το δει να «καθυστερεί» ή να κολλάει την ώρα που του ζητάει να ανοίξει και να εκτελέσει κάθε είδους εφαρμογή.

Στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών από αυτές, και την εναλλαγή μεταξύ τους, βοηθούν τα 4 GB μνήμης RAM της συσκευής, αφού και η Sony πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρακτικά λόγος για περισσότερα.

Αυτό που όμως κάνει τον Snapdragon 835 να ξεχωρίζει είναι για μια ακόμα φορά η Κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του. H Adreno 540 λοιπόν, είναι προφανώς ισχυρότερη από τον προκάτοχο της, με απόδοση που ανάλογα με την περίπτωση και το είδος των γραφικών, φτάνει στο 40%.

Στην πράξη όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι ότι καλύπτει με το παραπάνω τις απαιτήσεις της οθόνης του XZ Premium, αν και αυτό δεν σημαίνει πολλά με δεδομένη την λειτουργία σε 1080p ανάλυση. Τα πάντα σχεδιάζονται στην οθόνη χωρίς ποτέ να υπάρχει το φαινόμενο καθυστέρησης που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού αδικαιολόγητα έχουν, ενώ προφανώς και κάθε είδους παιχνίδι μπορεί να παίξει χωρίς προβλήματα.

Η Sony ήταν η εταιρεία που «έζησε» με τον χειρότερο τρόπο τα προβλήματα στον σχεδιασμό και την απόδοση του Snapdragon 810, και που προσπάθησε περισσότερο από όλους να κατασκευάσει συσκευές με αυτόν που να μην παράγουν ενοχλητικά υψηλά επίπεδα θερμότητας. Ο Snapdragon 835 είναι δεδομένο ότι δεν έχει ανάλογα προβλήματα, και το XZ Premium δεν ζεσταίνεται ενοχλητικά ακόμα και κάτω από πολύ απαιτητική χρήση. Ακόμα και στην χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού, η έντονη χρήση του απλά μεταφέρει στο χέρι του χρήστη μια μικρή ζέστη στο πίσω μέρος του.

Ονομαστικά, το XZ Premium έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου στην βασική έκδοση του, που τείνει πλέον να γίνει «δεδομένο» για αυτή την κατηγορία συσκευών. Παρόλα αυτά, η συσκευή της Sony έχει πραγματικά διαθέσιμο χώρο κοντά στα 50 GB λιγότερο από ότι συνηθίζεται σε συσκευές του ανταγωνισμού του. Προφανώς, ο χρήστης του XZ Premium μπορεί να τοποθετήσει σε αυτό μια κάρτα μνήμης MicroSD, με χωρητικότητα έως και 256 (!) GB.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights