Εισαγωγή
Η Μ&T Electronics είναι μια νεοσύστατη ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2014 και έχει ως αντικείμενο την εμπορία και την διάθεση τεχνολογικών προϊόντων. Μέχρι στιγμής έχει παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία των smartphones έχει δημιουργήσει το εμπορικό σήμα «Fluo» το οποίο και θα χρησιμοποιήσει για την ονομασία των μελλοντικών προϊόντων της.
Τα πρώτα μοντέλα, λοιπόν, που θα διατεθούν στην αγορά είναι τα Fluo X και V Plus και στην παρουσίαση που ήδη διαβάζετε θα ασχοληθούμε με τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρείας, το Fluo X. Πρόκειται για smartphone που ανήκει στην μεσαία κατηγορία, διακρίνεται για την πολυτελή ποιότητα κατασκευής του, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, 2GB RAM / 16GB ROM, βασική κάμερα 16MP και εμπρόσθια 8MP, είναι Dual SIM, ενώ βασίζεται στο Android της Google.
Πριν προχωρήσουμε στο κυρίως κείμενο, θα αναφέρουμε ότι τόσο το Fluo X όσο και το V Plus (το οποίο επίσης θα σας παρουσιάσουμε σύντομα) θα διατεθούν σε πρώτη φάση από τα καταστήματα της WIND. To Fluo X ανήκει στην κατηγορία τιμής των περίπου 180 ευρώ, μια από τις πιο ανταγωνιστικές πλέον στη χώρα μας και όχι μόνο.
Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος
Το Fluo X κερδίζει αρκετά άνετα μια καλή πρώτη εντύπωση, τόσο με το design του το οποίο αποπνέει «σοβαρότητα», όσο και με την ποιότητα κατασκευής του, καθώς το μεταλλικό πλαίσιο «δένει» την οθόνη και την γυάλινη «πλάτη» της συσκευής.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα η αίσθηση στο χέρι του χρήστη να είναι ιδιαίτερα καλή και είμαστε της άποψης ότι ο καταναλωτής που θα το επιλέξει θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς θα νοιώσει ότι έχει επιλέξει μια συσκευή που θα μπορούσε να κινείται σε υψηλότερες κατηγορίες τιμής.
Κάτι που βρήκαμε πολύ θετικό, είναι ότι η (μη αφαιρούμενη) πλάτη του Fluo X «κολλάει» αρκετά καλά στο χέρι και, ταυτόχρονα, κάτι που ίσως ενοχλήσει κάποιους είναι ότι δημιουργούνται αρκετά εύκολα δαχτυλιές (τουλάχιστον στο μαύρο χρώμα). Εάν λοιπόν είσαστε χρήστης που δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιους παράγοντες, τότε θα σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο άλλο από τα υπόλοιπα 3 χρώματα με τα οποία το Fluo X θα διατεθεί στην αγορά (λευκό, χρυσό και γκρι).
Στην αριστερή πλευρά του Fluo X θα βρούμε το volume rocker, ενώ στην… ακριβώς απέναντι (την δεξιά δηλαδή) είναι τοποθετημένο το power button καθώς και η υποδοχή για τις SIM και την κάρτα μνήμης μας.
Ερχόμενοι τώρα στην βάση του Fluo X, θα συναντήσουμε τόσο την microUSB υποδοχή για να συνδέσουμε τον φορτιστή μας και, παράλληλα, την 3.5mm θύρα για τα ακουστικά μας καθώς και το ηχείο της συσκευής. Όσον αφορά την κορυφή, είναι τοποθετημένη η θύρα υπερύθρων, μια γνώριμη προσθήκη σε αρκετές συσκευές της αγοράς.
Κλείνοντας την εξωτερική περιήγησή μας στο Fluo X, κάτω από την οθόνη βρίσκονται τα μηχανικά πλήκτρα αφής του τα οποία διαπιστώσαμε με ευχαρίστηση ότι είναι φωτιζόμενα.
Ταυτόχρονα, από πάνω υπάρχει η εμπρόσθια κάμερα, όπως επίσης αισθητήρας φωτισμού και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες την ύπαρξη των οποίων πάντοτε επιδοκιμάζουμε.
Τέλος, οι διαστάσεις του Fluo X ανέρχονται σε 143 x 71,4 x 6,6 χιλιοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 119 γραμμάρια. Σε πρακτικό επίπεδο, τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρόκειται για εντυπωσιακά λεπτή και ελαφριά συσκευή, γεγονός που του δίνει επιπλέον πόντους σε ό,τι αφορά την καθημερινή συμβίωση μαζί του.
Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό στο σημείο αυτό, θα δηλώσουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα κατασκευής του Fluo X, όσο και από την δουλειά που έχει γίνει στο να δημιουργηθεί μια συσκευή εύκολη κατά την χρήση και την μεταφορά της. Θεωρούμε δύσκολο να υπάρξουν παράπονα από όσους το επιλέξουν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα smartphone που δεν κοιστίζει μια… περιουσία.
Οθόνη
Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του Fluo X ανήκει στην κατηγορία των 5 ιντσών. Η τεχνολογία της είναι LCD, ενώ η ανάλυσή της φτάνει τα 1280 x 720 pixels, με αποτέλεσμα η πυκνότητα των εικονοστοιχείων ανά ίντσα να είναι 294.
Σε πρακτικό επίπεδο, η απόδοση της οθόνης του Fluo X κρίνεται ως αποδεκτή για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η συσκευή. Τα χρώματα αποδίδονται αρκετά «φυσικά» χωρίς αλλοιώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης, ενώ η ευκρίνειά της ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού είναι ικανοποιητική, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην καθημερινότητά του.
Είναι δεδομένο ότι στην κατηγορία τιμής του Fluo X δεν θα μπορούσαμε να έχουμε… τρελές απαιτήσεις, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι διαπιστώσαμε κάποιο λόγο που θα κάνει τον χρήστη να δυσαρεστηθεί από την οθόνη του.
Τέλος, ως είθισται, στις Ρυθμίσεις θα βρούμε ορισμένες επιλογές που μας επιτρέπουν να «πειραματισούμε» – σε κάποιο βαθμό – με την λειτουργία της.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας