Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Y7 2017 είναι προς το παρόν η μοναδική συσκευή της σειράς Υ που «τρέχει» την νεότερη έκδοση 5.1 του EMUI της Huawei. Κάτω από αυτό βρίσκεται η επίσης νεότερη διαθέσιμη 7.0 Nougat έκδοση του Android.

Όπως είναι ήδη γνωστό από τις συσκευές της σειράς P10, η Huawei έχει κάνει μερικές αλλαγές στην νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της.

Έτσι λοιπόν, ο πίνακας ειδοποιήσεων είναι πλέον ενοποιημένος σε μια «Σελίδα» με τις συντομεύσεις να εμφανίζονται στο πάνω μέρος, και τις ίδιες τις ειδοποιήσεις ακριβώς από κάτω. Υπάρχει κανονικά η δυνατότητα «προεπισκόπησης» μιας ειδοποίησης αλλά και η επιλογή απενεργοποίησης για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα αλλαγής του «θέματος» εμφάνισης ανάμεσα σε επιλογές από το κατάστημα της Huawei. Πλέον, όπως συνηθίζεται, υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής μόνο της εικόνας στο «φόντο» και πάλι ανάμεσα από μια σχετικά μεγάλη ποικιλία διαφορετικών εικόνων.

Η εφαρμογή της «Συλλογής» έχει κατά την γνώμη μας και βελτιωμένη εμφάνιση με το άσπρο φόντο, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ λειτουργική, στο να διαχειρίζεται αλλά και να ταξινομεί ο χρήστης τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει στο Y7 2017.

Προς τιμήν της η Huawei συνεχίζει να επενδύει χρόνο προσπάθεια (και χρήματα) για την δημιουργία των δικών της εφαρμογών για τη μουσική και όχι μόνο. Το προφανές πλεονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι η εταιρεία μπορεί να επιλέγει την εμφάνιση, την λειτουργικότητα αλλά και τις δυνατότητες που θα έχουν σε σύγκριση με τις εφαρμογές που η Google σχεδιάζει για το Android. Σε σύγκριση με το Google Play Music, η εφαρμογή του Y7 2017 έχει πολλές και σημαντικές προσθήκες αλλά το σημαντικότερο, πολύ καλύτερη εμφάνιση.

Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε στην αγορά εφαρμογές διαχείρισης του Smartphone με όλες τις επιλογές συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Προφανώς και πλέον πολλές εταιρείες προσφέρουν κάτι ανάλογο, στο Y7 2017 όμως η νεότερη έκδοση της «διαχείρισης συσκευής» έχει και αυτή επανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον. Οι διαθέσιμες επιλογές συνοδεύονται πλέον και από την ανάλογη περιγραφή, ώστε ο χρήστης να μπορεί άμεσα να καταλάβει τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ώστε να «βελτιώσει» την λειτουργία της συσκευής του.

Προφανώς η Huawei πιστεύει και επενδύει στον σχεδιασμό του EMUI προκειμένου οι χρήστες των συσκευών της να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Σε σύγκριση με πριν ένα χρόνο και την τότε νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος, αλλά ακόμα περισσότερο με τις παλαιότερες εκδόσεις, το EMUI είναι πλέον φιλικό στον χρήστη από την πρώτη στιγμή, και δεν απαιτεί κάποια εξοικείωση/ χρόνο προσαρμογής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ρόη 14/06/2018 - 20:34

Το huawei Y7 τηλέφωνο ζεσταίνεται και δεν ανταποκρίνεται σε εφαρμογές Εκεί που κοιτάω κάτι ξαφνικά σβήνει κι επιστρέφει στην αρχική σελίδα. Πολλές φορές ούτε η αρχική σελίδα ανταποκρίνεται. Το πήγα για service αλλά εξακολουθεί τα ίδια, άλλοτε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην μπορώ να δουλέψω, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Τι κάνω;

Reply
Kostas Gliatiotis 14/06/2018 - 21:58

Καλησπέρα !

Είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσει κάποιος απλά με μια περιγραφή, αλλά θα δοκιμάσω να πω μια γνώμη. Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα όντως προκαλούνται από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε ένα κινητό και ειδικά σε ένα της κατηγορίας του Υ7 που δεν έχει τις επιδόσεις ακριβότερων συσκευών. Σχεδόν ποτέ δεν φταίει η συσκευή από μόνη της, και ειδικά αν εμφανίζει αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι κάτι συνεχίζει και δουλεύει από πίσω, που το κρατάει ενεργό, καταναλώνει ενέργεια και το κάνει να μην αποκρίνεται.
Η μοναδική ουσιαστική λύση είναι να μην έχει κάποιος σε ένα κινητό αυτής της κατηγορίας εφαρμογές που όλοι μας χρησιμοποιούμε αλλά απλά δεν είναι για αυτές τις συσκευές. Το Facebook για παράδειγμα είναι οριακά πλέον μέσα στις δυνατότητες του Υ7 2017 και επειδή το γνωρίζουν αυτό υπάρχει ήδη η Lite έκδοση που μπορεί να μην έχει την ίδια εμφάνιση και δυνατότητες αλλά είναι η μοναδική που έχει σχεδιαστεί για συσκευές αυτής της κατηγορίας. Αντίστοιχα και ο Messenger έχει Lite έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες που όμως είναι μέσα στα όρια του Υ7 και εφαρμογές σαν το Viber δυστυχώς απλά πλέον αν τις έχεις σε ένα κινητό αυτού του είδους δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα ή απλά τα κάνει με ενοχλητικά μεγάλη καθυστέρηση.

Δυστυχώς, οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα έχουν συνήθως μικρότερες δυνατότητες από αυτές που θα θέλαμε, αλλά επειδή δεν έχουν κάποιο πρακτικό τρόπο να μας το “δείξουν” απλά δεν αποδίδουν όπως θα περιμέναμε εμείς, χωρίς όμως να είναι δικό τους το πρόβλημα, απλά εμείς ζητάμε περισσότερα από ότι μπορούν να κάνουν.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights