Κάμερα
Μια ακόμα βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, είναι η κάμερα στο πίσω μέρος του Galaxy J3 2017. Η ανάλυση της έχει αυξηθεί από τα μόλις 8 σε 13 Mpixels, που είναι περισσότερο αποδεκτά πλέον.
Μαζί με αυτή, έχει βελτιωθεί συνολικά η απόδοση της, ξεκινώντας από το σημαντικά πιο «φωτεινό» f/1.9 διάφραγμα μπροστά από τον αισθητήρα.
Οι φωτογραφίες σε συνθήκες κανονικού φωτισμού είναι αισθητά πάνω από το μέσο όρο στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Galaxy J3 2017. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι υψηλή, ενώ και το χρωματικό εύρος είναι σημαντικά αυξημένο για μια κάμερα με αυτό το κόστος.
Η λειτουργία του HDR είναι σχετικά σωστή, και χρήσιμη σε συνθήκες με έντονο φωτισμό στο πίσω μέρος της φωτογραφίας. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, η ενεργοποίηση του είναι κρυμμένη στο μενού με τα ξεχωριστά Modes φωτογράφισης.
Σε χαμηλό φωτισμό, η κάμερα του Galaxy J3 2017 εκμεταλλεύεται όσο μπορεί το φωτεινό διάφραγμα με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι και εδώ άνω του μέσου όρου. Η λεπτομέρεια τους μειώνεται αισθητά όταν κάποιος «ζουμάρει» σε μια από αυτές, όμως ο ψηφιακός θόρυβος είναι ανύπαρκτος και αυτό επιτυγχάνεται με λιγότερη επεξεργασία από ότι συνήθως.
Ευχάριστη έκπληξη είναι με την σειρά της και η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 1080p, κάτι που επίσης δεν υπήρχε στο προηγούμενο J3 2016. Η ποιότητα των αρχείων είναι αποδεκτή, με την κάμερα να αποκρίνεται σχετικά άμεσα στη γρήγορη κίνηση, και την λεπτομέρεια να είναι καλή.
Η εφαρμογή της κάμερας τέλος, όπως και στα J5 και J7 2017 μοιράζεται το ανανεωμένο και βελτιωμένο Interface του Galaxy S8, και διαθέτει όσες από τις επιλογές μπορεί να υποστηρίξει τεχνικά το j3 2017. To Manual Mode θα μπορούσε και εδώ να απουσιάζει, αφού δεν προσφέρει κάποια ουσιαστικά χρήσιμη ρύθμιση εκτός από αυτή του ISO.
Επεξεργαστής Μνήμη
Το Galaxy J3 2017 έρχεται με έναν «4πύρηνο» επεξεργαστή στο εσωτερικό του για μια ακόμα χρονιά. Η σημαντική διαφορά όμως είναι ότι πρόκειται για τον Exynos 7570 της Samsung, τον ίδιο που η εταιρεία χρησιμοποίησε πριν ένα χρόνο για το Α3 2016.
Οι 4 πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-53 στο εσωτερικό του έρχονται χρονισμένοι στο 1.4 GHz και συνδυάζονται με τα αποδεκτά για την τιμή 2 GB μνήμης RAM.
Το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον της Samsung είναι σίγουρα πιο «απαιτητικό» σε επεξεργαστική ισχύ, όμως το Galaxy J3 2017 καταφέρνει να προσφέρει την απόδοση που περιμένει ο χρήστης του από αυτό.
Οι εφαρμογές ανοίγουν χωρίς ενοχλητικά μεγάλες καθυστερήσεις, και η εκτέλεση τους στην συνέχεια γίνεται χωρίς κολλήματα. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών όπως το Facebook, το viber κλπ θα φέρουν το Galaxy J3 2017 κοντά στο όριο της απόδοσης του, όμως ουσιαστικά η συσκευή δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοιου είδους χρήση. Για νεότερους σε ηλικία χρήστες που θέλουν (δικαίως) να χρησιμοποιούν την συσκευή τους με αυτόν τον τρόπο, το J5 2017 είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή.
Η Mali T720 είναι μια αρκετά παλιά σε αρχιτεκτονική κάρτα γραφικών που πλέον ανήκει και πρακτικά σε συσκευές αυτης της κατηγορίας. Στην περίπτωση του J3 2017 η χρησιμότητα της αφορά περισσότερο την υποστήριξη έστω του OpenGL ES 3.1 για τα περισσότερα από τα «φυσιολογικά» παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store.
Για την 720p οθόνη της συσκευής, η απόδοση της είναι αποδεκτή στις περισσότερες περιπτώσεις, και τα ενοχλητικά κολλήματα εμφανίζονται μόνο όταν κάποιος ζητήσει από τη συσκευή κάτι που έτσι και αλλιώς είναι εκτός των δυνατοτήτων της.
Στα θετικά πάντως, ο αποθηκευτικός χώρος έχει πλέον ονομαστική χωρητικότητα 16 GB από τα οποία 11.4 περίπου είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Αυτά μπορούν να επεκταθούν ακόμα περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης microSD.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας