Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Samsung : Ετοιμάζει κάμερα με Video σε 1000 fps

Samsung : Ετοιμάζει κάμερα με Video σε 1000 fps

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί το XZ premium να μην γνωρίζει την εμπορική επιτυχία που θα ήθελε η Sony, και το νεότερο XZ1 είναι ακόμα πολύ νωρίς για να επιρρεάσει τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας, φαίνεται όμως ότι η Samsung τουλάχιστον θέλει να προσφέρει και αυτή ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Sony.

Σύμφωνα με άρθρο από την Νότιο Κορέα, η Samsung αναζητά τρόπους να κατασκευάσει την δική της κάμερα με δυνατότητα εγγραφής video με 1000 Καρέ το δευτερόλεπτο ή και περισσότερα. Η τεχνική της Sony, περιλαμβάνει ένα επιπλέον “επίπεδο” σε κάθε κάμερα, που εκτός από τα ίδια τα Pixels και το απαραίτητο Hardware, προστίθεται μια μικρή μνήμη RAM. Στην μνήμη αυτή αποθηκεύονται προσωρινά τα δεδομένα από την κάμερα, αφού η μεταφορά τους στην κανονική RAM ενός Smartphone καθυστερεί αρκετά για να κάνει αδύνατη την εγγραφή τόσο “γρήγορα”.

Παρόλα αυτά, η Samsung φαίνεται να αναζητά τρόπο να κατασκευάσει την δική της κάμερα με το ίδιο συνηθισμένο τρόπο των “δύο επιπέδων” και να ενσωματώσει σε αυτό την μνήμη RAM, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει την Sony για την χρήση δικών της πατεντών. Οι ίδιο αναλυτές θεωρούν ότι η Samsung θα καταφέρει σταδιακά να έχει μεγαλύτερη παραγωγή, αφού μπορεί να προμηθευτεί τις δικές της μνήμες RAM, με την Sony να βασίζεται στην Micron, προκειμένου να αγοράσει την RAM του 1 Gigabit που χρησιμοποιεί στην Motion Eye κάμερα της.

Τελος, πιθανότατα η όλη προσπάθεια της Samsung εστιάζει στην δυνατότητα χρήσης της κάμερας αυτής στο επόμενο Galaxy S9, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο στις αρχές του 2018. Το βασικό ζητούμενο είναι η Samsung να έχει ως τότε καταφέρει να βρει τρόπο να παράγει την κάμερα, στις μεγάλες ποσότητες που χρειάζεται για την πιο επιτυχημένη εμπορικά σειρά συσκευών της. Η Sony πάντως, με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα αρνείται να δώσει την Motion Eye κάμερα σε τρίτους κατασκευαστές, ουσιαστικά “Αναγκάζει” την Samsung να δημιουργήσει την δική της κάμερα για να μπορεί να παρέχει κάτι ανάλογο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights