Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone 8 Plus Review : Νεότερο και καλύτερο παντού

Apple iPhone 8 Plus Review : Νεότερο και καλύτερο παντού

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Κάθε χρόνο, η Apple αλλάζει τον επεξεργαστή στο εσωτερικό των συσκευών της, με έναν ακόμα πιο ισχυρό από τον ήδη εντυπωσιακό προηγούμενο. Η εταιρεία σχεδιάζει μόνη της τους δικούς της επεξεργαστές, που τα τελευταία χρόνια περιέχουν πυρήνες επεξεργασίας δικής της κατασκευής, και πλέον στην περίπτωση του A11 Bionic και την δική της κάρτα γραφικών.

Ο A11 bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας με συνολικά 6 πυρήνες επεξεργασίας που χρησιμοποιείται σε Smartphone της. Οι 2 ισχυροί σε απόδοση από αυτούς είναι κατά 25% καλύτεροι από αυτούς του αμέσως προηγούμενου Α10, ενώ για τους 4 μικρότερους και ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες, η βελτίωση σε απόδοση φτάνει το 70%…

Αυτό που η Apple παρουσιάζει σαν πλεονέκτημα, και είναι στην ουσία παραδοχή ότι πριν ένα χρόνο δεν ήταν τεχνικά έτοιμη να προσφέρει, είναι ένας βελτιωμένος controller που επιτρέπει και στους 6 πυρήνες να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Σε καθημερινή χρήση είναι πραγματικά απίθανο να χρειαστεί κάτι τέτοιο ο χρήστης του iPhone 8 Plus, αφού η απόδοση του είναι έτσι και αλλιώς κορυφαία. Η εκκίνηση εφαρμογών γίνεται με την άνεση και την ταχύτητα που περιμένει κανείς από κάθε νέο iPhone ενώ στην συνέχεια, ακόμα και οι πιο απαιτητικές από αυτές τρέχουν χωρίς ίχνος δυσκολίας.

Το iPhone 8 Plus έρχεται με 3 GB μνήμης RAM που στον χώρο του Android θεωρούνται λίγα, το iOS όμως της Apple διαφέρει σημαντικά στον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και στην διαχείριση της διαθέσιμης μνήμης. Πρακτικά, με δεδομένο το ότι σαν λειτουργικό ελέγχει την σωστή συμπεριφορά των εφαρμογών, εμποδίζει το iPhone 8 Plus από το να καθυστερεί και να «προσπαθεί» να αλλάξει από την μια εφαρμογή στην άλλη. Οι περισσότερες από τις συνηθισμένες εφαρμογές που έχει κάποιον πλέον στο Smartphone του διατηρούνται μονίμως ενεργές, και υπάρχει πάντα η δυνατότητα εκτέλεσης και άλλων χωρίς προβλήματα.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο A11 Bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής της Apple που δεν χρησιμοποιεί κάρτα γραφικών της Imagination Technologies. Η εταιρεία κατάφερε να σχεδιάσει την δική της κάρτα γραφικών, κάτι που την κάνει την πρώτη εταιρεία που έχει έναν ολόκληρο επεξεργαστή για Smartphones που αποτελεί στο σύνολο του δικό της σχέδιο.

Η απόδοση τώρα της κάρτας γραφικών (που δεν έχει επίσημη εμπορική ονομασία) είναι θεωρητικά 30% καλύτερη από αυτή του προηγούμενου Α10. Η Apple ισχυρίζεται ότι έχει και 50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες ως συνήθως.

Στην 1080p οθόνη του iPhone 8 Plus, η κάρτα γραφικών έχει προφανως ευκολότερο έργο από ότι οι περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού με οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο μέσος χρήστης που δεν «ενδιαφέρεται» για τεχνικές λεπτομέρειες, περιμένει απλά την καλύτερη απόδοση που μπορεί να του προσφέρει κάθε συσκευή.

Κάθε είδους παιχνίδι που μπορεί να βρει κανείς στο App Store απλά δεν μπορεί να φτάσει τον A11 Bionic στο όριο της απόδοσης του, αφού ακόμα και σε Benchmarks τα «νούμερα» είναι υπερβολικά μεγάλα.

Παραδοσιακά η Apple δεν προσφέρει την δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές της. Το iPhone 8 Plus έρχεται σε δύο εκδόσεις, με 64 ή… 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Η μεγαλύτερη από τις δύο εκδόσεις που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, απλά προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για την χωρίς προβλήματα χρήση του. Η λήψη video σε 4k με ή χωρίς 60 καρέ το δευτερόλεπτο, όπως και η λήψη φωτογραφιών, κάνουν τα 64 GB να είναι λίγα με δεδομένο το ότι οι εφαρμογές καταλαμβάνουν και αυτές σημαντικό μέρος από αυτά. Προφανώς και το κόστος της έκδοσης με τα 256 GB είναι απλά απαγορευτικό αλλά στην βασική έκδοση ο χρήστης θα πρέπει είτε να σβήνει περιεχόμενο είτε να το μεταφέρει εκτός συσκευής.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το iOS της Apple σίγουρα διακρίνεται για τις πολλές δυνατότητες του, και τον τρόπο που μπορεί πολύ εύκολα να προσφέρει σχεδόν τα πάντα στον χρήστη του.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το λειτουργικό της εταιρείας έχει την ίδια βασική δομή και εμφάνιση για περισσότερο από 3 χρόνια πλέον.

Οι προσθήκες σε δυνατότητες και υπηρεσίες, συνήθως πρέπει να «αναζητηθούν» από τον χρήστη ή να τις γνωρίζει από πριν, αφού δεν είναι άμεσα εμφανείς. Στην έκδοση 11 του iOS οι περισσότερες αλλαγές αφορούν τα iPad της Apple.

Αυτό που έχει αλλάξει πάντως είναι το πλήθος των διαθέσιμων ρυθμίσεων και επιλογών ώστε ο χρήστης του iPhone 8 Plus να μπορεί να το φέρει στα δικά του μέτρα.

Μπαταρία.

Με ονομαστική χωρητικότητα περίπου 2.700 mAh, η μπαταρία του iPhone 8 Plus είναι μικρότερη από ότι περιμένει κανείς σε μια συσκευή με αυτό το μέγεθος.

Η διαφορά όμως είναι ο τρόπος που το iOS διαχειρίζεται την διαθέσιμη ενέργεια, και το πως περιορίζει σημαντικά την άσκοπη κατανάλωση πόρων από εφαρμογές. Ακόμα και όσες μένουν μονίμως ενεργές, το κάνουν με τον τρόπο που ορίζει και επιβάλει η Apple, προκειμένου η κατανάλωση να μένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μαζί με τον έλεγχο που έχει η εταιρεία στο hardware της συσκευής συνολικά, επιτρέπουν σε αυτή την σχετικά μικρή μπαταρία να προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση για τα δεδομένα της.

Το iPhone 8 Plus μπορεί να μείνει ενεργό για περισσότερο από μια ημέρα αρκετά εντατικής χρήσης. Στο τέλος αυτής, απλά το ποσοστό φόρτισης είναι μικρό προκειμένου να «αντέξει» και δεύτερη ημέρα.Για τους λιγότερο απαιτητικούς (που μάλλον είναι καλύτερα να επιλέξουν το μικρό iPhone 8…) ο χρόνος αυτός ξεπερνά εύκολα τις 2 ημέρες λειτουργίας.

Συμπέρασμα.

Το iPhone 8 Plus όπως και η μικρότερη έκδοση του απευθύνονται κυρίως σε όσους έχουν ήδη ένα Smartphone της Apple και θέλουν να το αλλάξουν με την νεότερη και καλύτερη πρόταση της εταιρείας.

Μόνο που αυτή δεν είναι το iPhone 8 Plus, αφού σε περίπου ένα μηνα η εταιρεία θα ξεκινήσει και την διάθεση του iPhone X, της πραγματικά καλύτερης, νεότερης και διαφορετικής από το συνηθισμένο πρότασης της. Το iPhone X ταιριάζει καλύτερα στον ρόλο της συσκευής που θέλει να φέρει κόσμο από τον ανταγωνισμό και το «στρατόπεδο» του Android, και είναι ιδιαίτερα πιθανό να το καταφέρει.

Για όσους τώρα έχουν ήδη κάποιο από τα παλαιότερα iPhone 6 ή και το 6s (στην Plus έκδοση τους), το iPhone 8 Plus είναι ιδανική …. Αναβάθμιση σε όλους τους τομείς. Η ταχύτητα λειτουργίας είναι εντυπωσιακή, η κάμερα άριστη σε όλες τις συνθήκες λήψης, με την οθόνη να προσφέρει έστω το καλύτερο δυνατό για LCD Panel.

Προφανώς και με την τιμή πώλησης του, δεν απευθύνεται στον καθένα, όμως φαίνεται ότι η Apple δεν πρόκειται σύντομα να αλλάξει πολιτική, και φαίνεται να προτιμά αυτόν τον περιορισμό στους πιθανούς αγοραστές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights