Κάμερα.
Ένα από τα πιο … ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Mi A1 και σίγουρα κάτι μοναδικό στην κατηγορία τιμής του, είναι η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του. Μέχρι σήμερα, η διάταξη αυτή αποτελεί προνόμιο των High End συσκευών της εταιρείας αλλά και του ανταγωνισμού, με την Xiaomi να επιλέγει την χρήση της και σε μια πολύ πιο μεγάλη κατηγορία σε πωλήσεις.
Η κάθε μια από τις κάμερες του Mi A1 έχει αισθητήρα των 12 Mpixels, σε μεγάλο βαθμό ίδιων με του ακριβότερου Mi6. Η διαφορά βρίσκεται στον φακό μπροστά από τον αισθητήρα που έχει μάλλον «σκοτεινό» f/2.2 διάφραγμα για την βασική και f/2.6 για την δεύτερη. Η δεύτερη έχει ουσιαστικά έναν μικρό «τηλεφακό» μπροστά της ώστε να βλέπει το αντικείμενο της φωτογραφίας από πιο κοντά.
Σε συνθήκες καλού φωτισμού, το Mi A1 χρησιμοποιεί την βασική του κάμερα, και προσφέρει την δυνατότητα επιλογής της δεύτερης σαν 2Χ οπτικό ζουμ, όταν ο χρήστης θέλει να εστιάσει σε συγκεκριμένο μέρος της φωτογραφίας. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι από ικανοποιητική μέχρι πολύ καλή, ανάλογα με το περιεχόμενο και τις συνθήκες φωτογράφισης.
Η Xiaomi έχει μια καλή παράδοση στην επιλογή ρυθμίσεων που δεν τονίζουν τα χρώματα περισσότερο από το φυσικό, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης. Παρόλα αυτά, αν το επιθυμεί, μπορεί από τις ρυθμίσεις να αλλάξει την αντίθεση τη οξύτητα ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Η δεύτερη κάμερα τώρα, λειτουργεί σαν «ζουμ» πρακτικά, όμως το σημαντικά πιο σκοτεινό f/2.6 διάφραγμα περιορίζει την χρήση της μόνο σε συνθήκες με πολύ καλό φωτισμό και συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε χαμηλότερο φωτισμό, η απουσία του Optical Image Stabilization κάνει δυσκολότερη τη φωτογράφιση, αφού απαιτείται πολύ σταθερό χέρι.
Αντίστοιχα και η βασική κάμερα έχει λίγο διαφορετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, αφού και αυτή έρχεται χωρίς OIS, κάτι που ελπίζουμε η Xiaomi να είναι η πρώτη εταιρεία που θα το προσφέρει και αυτό σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής. Οι φωτογραφίες επηρεάζονται σημαντικά από το f/2.2 διάφραγμα και της κανονικής κάμερας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ψηφιακά η ευαισθησία του αισθητήρα στο φως. Αυτό ανάλογα με την περίπτωση έχει σαν αποτέλεσμα είτε φωτογραφίες με έστω και λίγο ψηφιακό θόρυβο ή πιο συχνά την λήψη με αισθητά λιγότερη λεπτομέρεια προκειμένου αυτός να αφαιρεθεί.
Η Xiaomi έχει αλλάξει την εφαρμογή της κάμερας του Stock Android με αυτή του MIUI, μια σίγουρα καλοδεχούμενη αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο το Mi A1 προσφέρει ένα εντυπωσιακά μεγάλο σύνολο ρυθμίσεων και επιλογών, που προσαρμόζουν την φωτογράφιση στις απαιτήσεις του χρήστη του.
Στην εγγραφή Video, το Mi A1 εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Snapdragon 625 προκειμένου να προσφέρει την επιλογή εγγραφής σε 4k. Τα αρχεία βίντεο είναι πολύ καλά σε χρώμα και λεπτομέρεια, ενώ η κάμερα και εδώ περιορίζεται σε χαμηλό φωτισμό από τις επιλογές της εταιρείας.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας