Μπαταρία.
Παρά τις εξωτερικές διαστάσεις που θα επέτρεπαν τη χρήση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας, αυτή του U11 περιορίζεται σε «μόλις» 3.000 mAh.
Η απόδοση της τώρα, εξαρτάται από το είδος της χρήσης και το πόσο εκμεταλλεύεται κάποιος τις εντυπωσιακές δυνατότητες του U11. Οι πιο απαιτητικοί θα καταφέρουν να βγάλουν μια ημέρα χρήσης, στο τέλος της οποίας όμως θα πρέπει να το φορτίσουν αφού μέχρι τις 10 το βράδυ περίπου, με αυτό το είδος χρήσης η μπαταρία αδειάζει.
Για 2 ημέρες χρήσης τώρα, θα πρέπει κάποιος να είναι αρκετά πιο… προσεκτικός, ενώ από εκεί και πέρα, μεγαλύτερη διάρκεια μπορεί να πετύχει κάποιος μόνο αν χρησιμοποιεί το U11 για κλήσεις φωνής και ελάχιστες άλλες δυνατότητες του.
Το θετικό πάντως είναι ότι υποστηρίζεται το Quick Charge 3.0 πρότυπο και η HTC έχει βάλει στο κουτί του U11 έναν φορτιστή που υποστηρίζει πλήρως το πρότυπο.
Συμπέρασμα.
Το U11 είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για την HTC να «αποδείξει» ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Οι υπερβολικές και πολλές φορές ασυνήθιστες επιλογές της εταιρείας έχουν δώσει τη θέση τους σε σωστό σχεδιασμό των χαρακτηριστικών που όλοι ζητούν να έχει ένα κορυφαίο Smartphone.
Θυσιάζοντας μέρος της πρωτοπορίας που δεν ήταν πάντα πετυχημένη, η HTC συνέχισε στις βάσεις που έθεσε με το HTC 10 πριν ένα χρόνο, στον σχεδιασμό του κορυφαίου από σχεδόν κάθε άποψη U11. Η υψηλή τιμή πώλησης του, δικαιολογείται επίσης σχεδόν απόλυτα από τις ικανότητες, αλλά και την ποιότητα κατασκευής του. Σίγουρα πλέον είναι δύσκολο να «πειστεί» κάποιος να δώσει αυτά τα χρήματα για ένα Smartphone της εταιρείας, αν όμως το κάνει είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα … μετανιώσει για την επιλογή του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας