Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 9810

Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 9810

απο Kostas Gliatiotis

Ακριβώς όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, λίγο καιρό πριν την παρουσίαση του επόμενου Galaxy S κινητού της, η Samsung παρουσίασε επίσημα τον νεότερο επεξεργαστή δική της κατασκευής και σχεδιασμού.

Ο Exynos 9810 όπως είναι η ονομασία του, αποτελεί μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του ήδη υπαρχον Exynos 8895 που βρίσκεται στο εσωτερικό των Galaxy S8 και Galaxy Note8. Αναλυτικότερα, προφανώς και πρόκειται για υλοποίηση με συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι τέσσερις από αυτούς είναι σχεδιασμένοι από την ίδια τη Samsung για μια ακόμα φορά, και αποτελούν σύμφωνα με την ίδια την τρίτη έκδοση με αρκετά υψηλό χρονισμό στα 2.9 GHz. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι επίσης νεότεροι Α-55 της ARM, σχεδιασμένοι βασικά για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, επίσης χρονισμένοι σχετικά ψηλά στο 1.9 GHz. Σύμφωνα με τη Samsung, η απόδοση σε Single Core λειτουργία, έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Exynos 8895 ενώ σε ταυτόχρονη λειτουργία όλων των πυρήνων, η απόδοση έχει αυξηθεί κατά 40%.

Η κατασκευή του Exynos 9810 γίνεται με την δεύτερης γενιάς τεχνική κατασκευής της Samsung στα 10nm, που θεωρητικά βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας και την παραγωγή θερμότητας.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Samsung έχει επιλέξει την νεότερη κάρτα γραφικών της ARM, την Mali G72, την δεύτερη γενιά της Bitfrost τεχνολογίας. Μάλιστα, πρόκειται για έκδοση με ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 πυρήνες παραγωγής γραφικών, προφανώς για αυξημένη απόδοση που σύμφωνα με τη Samsung και πάλι φτάνει το 40%.

Περισσότερο για εμπορικούς λόγους, η Samsung αναφέρει ότι το “υποσύστημα” αναπαραγωγής πολυμέσων του Exynos 9810 με την ονομασία MFC έχει βελτιωμένες δυνατότητες εγγραφής βίντεο. Θεωρητικά μπορεί να φτάσει έως και τα 120 fps σε ανάλυση 4k, κάτι που τεχνικά πάντως ήταν μέσα στις δυνατότητες και του Exynos 8895 και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε στην πράξη. Άλλωστε στα 2 Galaxy S9 είναι δεδομένο ότι η Samsung θα προσφέρει την δυνατότητα εγγραφής σε 960 καρέ το δευτερόλεπτο για μικρό χρονικό διάστημα, σε μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση της δυνατότητας που προσφέρουν ήδη μερικές συσκευές της Sony.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights