Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 7872

Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 7872

απο Kostas Gliatiotis

Συνήθως η Samsung επιμένει να κρατάει “κρυφά” τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών που η ίδια σχεδιάζει για την μεσαία κατηγορία, σε πλήρη αντίθεση με τους κορυφαίους Exynos για τα Galaxy S και Galaxy Note.

Αυτή τη φορά όμως, η Samsung έκανε την… έκπληξη και ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη του Exynos 7872 για την μεσαία κατηγορία, αφού όμως η Meizu έχει ήδη παρουσίασει το M6s με αυτόν στο εσωτερικό του. Μάλιστα, μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει ανακοινώσει η ίδια κάποιο Smartphone που θα χρησιμοποιεί τον Exynos 7872 αν και αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, ο Exynos 7872 έρχεται με… έξι συνολικά πυρήνες επεξεργασίας. Από αυτούς οι δύο είναι οι ισχυροί Α-73 της ARM με μέγιστο χρονισμό τα 2.0 GHz ενώ οι υπόλοιποι  4 είναι οι πιο συνηθισμένοι Α-53 στο 1.6 GHz και σχεδιασμένοι να αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Exynos 7872 έρχεται με μια Mali G71, σε έκδοση με περιορισμένη απόδοση όμως σε σύγκριση με τον αρκετά ισχυρότερο Exynos 8995 της εταιρείας που χρησιμοποιείται στο Galaxy S8. Το ενδιαφέρον είναι ότι η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση οθόνης αναφέρεται σαν 1920 x 1200 pixels, κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον κάνει αδύνατη τη χρήση οθονών αναλογίας 18:9 εκτός εάν η ανάλυση τους είναι χαμηλότερη από FullHD. Ενδιαφέρον έχει τέλος η δυνατότητα εγγραφής Video σε 1080p με έως 120 καρέ το δευτερόλεπτο, όμως παραδόξως δεν προσφέρεται η εγγραφή σε 4k.

Η Samsung έχει ταυτόχρονα στην αγορά και το νεότερο Galaxy A8 που επίσης κρύβει στο εσωτερικό του έναν νέο επεξεργαστή, τον Exynos 7885 για τον οποίο μέχρι και σήμερα η εταιρεία αρνείται να δώσει επίσημα στοιχεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights