Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Google : Ενσωματώνει το “Safe Browsing” στο Android

Google : Ενσωματώνει το “Safe Browsing” στο Android

απο Kostas Gliatiotis

Μια σημαντική και χρήσιμη προσθήκη φαίνεται να έκανε η Google στο Android, με την ενεργοποίηση της ασφαλής περιήγησης σε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα εκτός του Chrome.

Το WebView, η ενσωματωμένη υπηρεσία του Android που επιτρέπει σε τρίτες εφαρμογές να ανοίγουν σελίδες στο Internet απέκτησε πλέον τη συγκεκριμένη δυνατότητα που μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο στην Mobile έκδοση του Chrome. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν ο χρήστης επισκεφθεί μια σελίδα μέσω κάποιας εφαρμογής, το λειτουργικό θα τον ενημερώσει αμέσως ότι το περιεχόμενο αυτής δεν είναι ασφαλές και ότι πιθανόν να προσπαθεί να του “υποκλέψει” κάποια δεδομένα.

Μάλιστα, με την ενσωμάτωση του στο Webview, οι Developers των εφαρμογών δεν χρειάζεται να κάνουν αυτοί κάτι για να ενεργοποιηθεί το Safe Browsing, κάτι που σίγουρα βελτιώνει την χρησιμότητα του. Όλες οι εκδόσεις που υποστηρίζουν το WebView μπορούν να το αναβαθμίσουν ανεξάρτητα από το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα, μέσω του Google Play Store και συνήθως η αναβάθμιση του γίνεται αυτόματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights