Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y7 Prime 2018 Review : Μεγάλη οθόνη, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και πολυτέλεια

Huawei Y7 Prime 2018 Review : Μεγάλη οθόνη, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του Y7 prime ακολουθεί τα πρώτυπα που έχει θέσει η εταιρεία με προτάσεις όπως το P Smart και το Mate 10 Lite, με μια μικρή διαφορά σε πραγματική απόδοση. Αρχικά η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 13 Mpixels πίσω από ένα f/2.2 διάφραγμα που είναι μάλλον αναμενόμενο, ενώ η δεύτερη περιορίζεται σε μόλις 2 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Η ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγαλει το Y7 prime είναι σε γενικές γραμμές αποδεκτή, και μέσα στα πλαίσια του τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα Smartphone σαν και αυτό. Η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας είναι αρκετά καλή, το χρωματικό εύρος όμως είναι λίγο περιορισμένο, όπως σε πολλές προτάσεις της Huawei σε αυτά τα χρήματα.

Το HDR Mode είναι κρυμμένο στα διαθέσιμα Modes φωτογράφισης, και είναι πρακτικά απαραίτητο σε συνθήκες με έντονες χρωματικές διαφορές, όπου το κατά τα άλλα περιορισμένο εύρος της κάμερας δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λειτουργία του βελτιώνει σημαντικά τις φωτογραφίες στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ είναι αρκετά θετικό ότι το Y7 Prime δεν καθυστερεί στην λήψη τους με το HDR ενεργό.

Το βράδυ τώρα, η κάμερα του Y7 Prime κάνει ότι καλύτερο μπορεί με δεδομένα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, και χωρίς να εντυπωσιάζει, το θετικό είναι ότι δεν απογοητεύει επίσης. Οι φωτογραφίες είναι απλά «χρήσιμες» για Social Media και αποστολή μέσω IM’s όπως το Viber και το Facebook Messenger.

Αξια αναφοράς είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 1080p και μάλιστα με στερεοφωνικό ήχο, όμως απουσιάζει δυστυχώς ακόμα και η ψηφιακή σταθεροποίηση της εικόνας. Η ποιότητα των αρχείων είναι αποδεκτή σε συνθήκες καλού φωτισμού, και περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να είναι αδύνατη η λήψη ενός βιντεο για απλή και εδώ χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

bill 05/03/2019 - 22:01

Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά νέου τηλεφώνου είμαι μεταξύ των Huawei Y7 prime 2018 (στα 179), του Samsung J6 (στα 169 ευρώ). Χρήση απλή. Με ενδιαφέρει και η φωτογράφηση (λίγο). Επίσης να ρωτήσω εάν αξίζει η οικονομική υπέρβαση για το Samsung A6 2018 (στα 199 ευρω)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reply
Kostas Gliatiotis 05/03/2019 - 23:41

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Να ξεκινήσω από το τέλος, για το αν αξίζει η μετάβαση στο Α6 σε σύγκριση με τις άλλες δυο συσκευές. Το Α6 είναι ένα 20% πιο γρήγορο σε συνολική απόδοση, διαφορά που σε αυτή τη κατηγορία είναι αρκετά σημαντική. ΕΙ Άι πιο καλή κατασκευή επίσης από αλουμίνιο, και σε αίσθηση στο χέρι αλλά και σε πολυτέλεια. Η καμερα είναι πρακτικά ίδια σε απόδοση με αυτή του J6 όποτε αυτό που έχει διαφορά είναι ουσιαστικά η απόδοση, και η κατασκευή του.

Ανάμεσα στα αλλά δυο τώρα, θα σου πρότεινα το J6 που στην τωρινή τιμή του είναι πρακτικά η καλύτερη συσκευή που μπορείς να βρεις. Έχει αρκετά καλύτερη καμερα από το Υ7 2018 , αλλά το βασικότερο είναι η πολύ καλύτερη επίσης, Amoled οθόνη του, κάτι που σε αυτά τα χρήματα δεν έχει καμία άλλη συσκευή του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της Huawei σαν λύση με επίσης πολύ μεγάλη οθόνη και πρακτικά καλύτερη καμερα, θα σου πρότεινα και το Υ7 του 2019, που με εξαίρεση την οθόνη, είναι καλυτερο σε όλους τους τομείς και από το Α6 2018.

Reply
bill 06/03/2019 - 10:01

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Επανερχόμενος στο ερώτημα μου και διαβάζοντας τα τεστ που πραγματοποιήσατε (Samsung J6 και Α6 2018), εκτός από εμφάνιση και απόδοση, διαφαίνεται λίγο καλύτερη κάμερα στο A6 (πχ. διάφραγμα) και ίσως υπεροχή του στις φωτο με χαμηλό φωτισμό. Είναι πράγματι έτσι;
Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ ξανά και θα κινηθώ μεταξύ των δύο ανάλογα το budget μου.

Reply
Kostas Gliatiotis 06/03/2019 - 10:06

Η κάμερα έχει και αυτή μοα διαφορά, που από μόνη της δεν θα έλεγα ότι είναι λόγος επιλογής του Α6. Αθροιστικά όμως, συσκευή κάμερα και επιδόσεις είναι ένα καλό σύνολο για την σχετικά μικρή διαφορά που έχουν σε κόστος.

Χαρά μας πάντα να βοηθάμε, αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights