Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M6 Note Review : Προσιτό οικονομικά και ενδιαφέρον

Meizu M6 Note Review : Προσιτό οικονομικά και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το M6 Note ήρθε στα χέρια μας με την έκδοση 7.1.2 του Android (Nougat), ενώ το Περιβάλλον Χρήστη είναι αυτό που έχει δημιουργήσει η ίδια η Meizu, το οποίο ονομάζει «Flyme» (έκδοση 6.1.4).

Από παλαιότερη εμπειρία μας με μοντέλα της Meizu, είχαμε σχηματίσει την άποψη ότι το UI της ήταν ένας τομέας που πρέπει να «δουλευτεί» περισσότερο ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις του καταναλωτή, ιδιαίτερα στις μεταφράσεις. Κάτι άλλο που επίσης δεν μας… ευχαρίστησε, είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ενώ έχουμε επιλέξει τα ελληνικά μένουν οι αγγλικοί όροι, άλλη μια ένδειξη… προχειρότητας.

Εν πάσει περιπτώσει, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στο γραφικό περιβάλλον, το Flyme απέχει αρκετά από την stock έκδοση του Android. Παράλληλα, όπως σηνυθίζεται από αρκετές εταιρείες δεν υπάρχει App Drawer, συνεπώς όλες οι εφαρμογές μας βρίσκονται στις οθόνες μας.

Όπως είναι ευνόητο, μπορούμε να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες μας, τα widgets κτλ, ενώ η δημιουργία νέων οθονών γίνεται αυτόματα από το ίδιο το λειτουργικό. Παράλληλα, υπάρχει υποστήριξη Θεμάτων.

Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος. Κάτι που δεν μας ικανοποίησε, είναι η έλλειψη Ραδιοφώνου FM, από την άλλη στα θετικά θα σημειώσουμε την ύπαρξη File Manager και ξεχωριστών εφαρμογών για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και την μουσική μας.

Η εφαρμογή «Ασφάλεια» επιτρέπει την συνολική διαχείριση της συσκευής και, προφανώς την βελτιστοποίηση της απόδοσής της.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι – προφανώς – και αυτός τροποποιημένος. Κάτι που θα θέλαμε η Meizu να αλλάξει στο μέλλον, είναι η δυνατότητα να μπορούμε να έχουμε όσες συντομεύσεις θέλουμε, καθώς είναι… υποχρεωτικό να έχουμε 15.

Το μενού των Ρυθμίσεων, αν εξαιρέσουμε όσα αναφέραμε πριν περί μεταφράσεων κτλ, κρίνονται ως αρκετά απλό και καλά δομημένο. Όσοι το επιθυμούν, στο «Προσβασιμότητα» μπορούν να… πειραματιστούν με τις λειτουργίες «Αφύπνιση με χειρονομία» και «Smarttouch» με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, αποστολής/λήψης SMS, της διαχείρισης των επαφών μας κτλ κινούνται και αυτές στα πρότυπα του UI της Meizu.

Κάνοντας έναν απολογισμό, θα επαναλάβουμε ότι το UI της Meizu, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα, θα χρειαστεί να «ωριμάσει» και άλλο ώστε να είναι εφάμιλλο του ανταγωνισμού. Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο μεν, ωστόσο θα θέλαμε στο μέλλον να είναι πιο προσεγμένο στους τομείς που θίξαμε, κάτι που λογικά θα δούμε σε μελλοντικές εκδόσεις του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights