Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ H Γαλλία Πρωταθλήτρια και στο ελληνικό twitter

H Γαλλία Πρωταθλήτρια και στο ελληνικό twitter

απο Kostas Gliatiotis

Η εταιρεία infiLab GmbH με βασικό αντικείμενο τις αναλύσεις μεγάλων δεδομένων πραγματοποίησε έρευνα μέτρησης των εντυπώσεων και των προτιμήσεων των Ελλήνων και ξένων φιλάθλων, κατά τη διάρκεια των ημιτελικών και του τελικού του Μουντιάλ. Η έρευνα βασίζεται στην ανάλυση συναισθήματος, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη με ειδικούς αλγόριθμους που παρακολουθούν και μετρούν τη συναισθηματική φόρτιση λέξεων και φράσεων στα social media.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η Γαλλία είναι η πρωταθλήτρια και στο ελληνικό twitter με ποσοστό 52,6%  να συμπαθεί την ομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Κροατία είναι 44,3%. Οι χρήστες εκφέρονται αρνητικά σε πολύ μικρά ποσοστά τόσο για τη Γαλλία, όσο και για τη Κροατία σε ποσοστό 6,7% και 5,8% αντίστοιχα. Η Κροατία ως αουτσάιντερ και μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στο ελληνικό twitter.

Την ημέρα του τελικού οι προτιμήσεις παρέμειναν οι ίδιες αλλά η εξέλιξη του αγώνα οδήγησε σε μεταβολή των τιτιβισμάτων.  Σε σύνολο περίπου 10.000 tweets πριν, κατά της διάρκεια καθώς και μετά τον αγώνα, τα σημαντικότερα hashtags ήταν το #wc18gr, #fracro και το #worldcupfinal ενώ οι προτιμήσεις των χρηστών αναφορικά με τα πρόσωπα είναι ο 19χρονος αστέρας της Γαλλίας #mbappe, o #lovren λόγω της φάσης του τραυματισμού του, που κατέληξε σε γκολ για τους Γάλλους όσο και οι #PussyRiot λόγω της εισβολής των μελών τους στο γήπεδο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων στην Ρωσία του Πούτιν.

Παράλληλα, στις εκτός αθλητικού πλαισίου συζητήσεις, οι χρήστες ασχολήθηκαν κυρίως με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και τους πανηγυρισμούς του, την ομπρέλα του προέδρου Πούτιν που ήταν ο μόνος που δε βρέχονταν κατά τη διάρκεια της απονομής καθώς και με τον ίδιο τον Πούτιν.

Αρκετά τιτιβίσματα που ήταν σχετικά με την Κροατία περιείχαν έντονο πολιτικό περιεχόμενο ενώ τα αντίστοιχα της Γαλλίας ήταν εστιασμένα στο ποδόσφαιρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός  ότι το κοινό αντέδρασε πολύ περισσότερο στα 2 πρώτα goals, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα. Η χρονική στιγμή του πρώτου γκολ της Γαλλίας καθώς και του δεύτερου της Κροατίας, προκάλεσαν τα περισσότερα σχόλια των χρηστών ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία διαδικαστικά λεπτά ήταν αδιάφορα στο κοινό.

Σε παρόμοιο διάγραμμα πριν από τον αγώνα είναι προφανές πως το ενδιαφέρον των χρηστών, μερικές ώρες πριν το παιχνίδι, ήταν πολύ πιο έντονο σε σύγκριση με αυτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η εφαρμογή στην πράξη

Αγώνας 15.7.18: Γαλλία – Κροατία

Top 5 λέξεις-κλειδιά
1 Κροατία
2 Γαλλία
3 Τελικός

4 Μουντιάλ
5 Ρωσία

Η προτίμηση των χρηστών του twitter για τους δύο φιναλίστ

Γαλλία ή Κροατία; Ποια ομάδα συμπαθεί περισσότερο ο κόσμος;

Πριν τον τελικό

Κροατία ή Γαλλία;

Κροατία

Θετικά σχόλια: 44.3%

Αρνητικά σχόλια: 6%

Γαλλία

Θετικά σχόλια: 52,6%

Αρνητικά σχόλια: 6%

Συμπέρασμα

Ντέρμπι!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights