Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η LG καθορίζει το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης με νέα Ερευνητικά Εργαστήρια ΑΙ στη Βόρεια Αμερική

Η LG καθορίζει το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης με νέα Ερευνητικά Εργαστήρια ΑΙ στη Βόρεια Αμερική

απο Kostas Gliatiotis

H παγκόσμια καινοτομία της LG Electronics Inc. (LG) είναι έτοιμη να καθορίσει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια με τη δημιουργία μιας μεγάλης νέας ερευνητικής παρουσίας του AI στη Βόρεια Αμερική σε συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και προσωπικότητες από start-ups.

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την έναρξη του νέου LG Electronics AI Research Lab στον Καναδά, την επέκταση του προσφάτως διευρυμένου LG Silicon Valley AI Lab στην Santa Clara της Καλιφόρνια. Υποστηρίζοντας το όραμα της LG για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως το βασικό μηχανισμό της μελλοντικής ανάπτυξης, τα εργαστήρια της Βόρειας Αμερικής ενισχύουν περαιτέρω τις ερευνητικές δυνατότητες της LG, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εργαστήρια της AI στη Νότια Κορέα, την Ινδία και τη Ρωσία.

Επιπλέον, η LG ξεκινά μια νέα ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Toronto, το οποίο είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την τεχνογνωσία του στον τομέα της AI και την εξειδίκευση στη εκμάθηση μηχανικής, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας deep learning.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αγγίξει τελικά τις ζωές όλων, μεταμορφώνοντας τον τρόπο που ζούμε, που εργαζόμαστε και που παίζουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος και ο Chief Technology Officer της LG Electronics Dr. I.P. Park. «Οι πρώιμες υλοποιήσεις του AI στις συνδεδεμένες συσκευές σήμερα θέτουν το σκηνικό για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, τα έξυπνα σπίτια, τις έξυπνες επιχειρήσεις και τις έξυπνες συσκευές, όλα με δυνατότητες που κανείς δεν έχει ονειρευτεί ακόμα». Επίσης ανέφερε ότι τα εργαστήρια της Βόρειας Αμερικής και η ερευνητική συνεργασία της LG με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών πηγής που θα καθορίσουν αυτό το μέλλον.

Στο πλαίσιο της πενταετούς και εκατομμυρίων δολαρίων ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Tορόντο, η LG θα στηριχτεί στην στρατηγική ‘Open Platform – Open Partnership – Open Connectivity’ για την επέκταση του AI οικοσυστήματος. Το νέο εργαστήριο θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, οι οποίοι θα έχουν τώρα την ευκαιρία να συνεργαστούν με τις αναπτυσσόμενες ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης της LG στις Η.Π.Α και στον Καναδά. Συμπληρώνοντας αυτό το έργο, η LG σκοπεύει να συνεργαστεί και να επενδύσει σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τορόντο Meric Gertler θεωρεί την LG έναν συναρπαστικό νέο συνεργάτη για την έρευνα του ΑI. Επιπλέον, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο του Tορόντο προσβλέπει στη συνεργασία με μια καινοτόμο παγκόσμια εταιρεία όπως η LG καθώς οι ερευνητές μας συνεχίζουν να πιέζουν τα όρια της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη. Η παρουσία τέτοιων πολυεθνικών παραγόντων στα οικοσυστήματα καινοτομίας μας ενισχύει τις ευκαιρίες για τους ερευνητές, τους εκπαιδευόμενους και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς».

Συμμερίζοντας τις απόψεις του Προέδρου Gertler, ο Dr. Park δήλωσε: «Οι AI λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία deep learning θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδράμε με τον κόσμο γύρω μας, με νέους απρόσκοπτους τρόπους μέσω της χρήσης δεδομένων από τομείς όπως βιομετρία αλλά και από τα  συναισθήματα, τις χειρονομίες και φυσικά τη φωνή». Συνέχισε εξηγώντας τους τρεις κύριους πυλώνες της ΑΙ στρατηγικής της LG:

«Ο πρώτος είναι η δυνατότητα να βελτιώνεται με το χρόνο, έτσι ώστε όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας, τόσο πιο πολύ βελτιώνονται για να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ο δεύτερος είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης του AI σε διαφορετικά σημεία επαφής – για να έχετε μια απρόσκοπτη και συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της LG, από συνδεδεμένες συσκευές και τηλεοράσεις μέχρι συνδεδεμένα αυτοκίνητα και smartphones. Ο τρίτος είναι η δεκτικότητα. Η στρατηγική μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη AI εμπειρία στους πελάτες της LG, αξιοποιώντας τις κορυφαίες δυνατότητες των συνεργατών σε όλο το οικοσύστημα», εξήγησε ο Dr. Park.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights