Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Galaxy Note 9 vs Galaxy S9 : Ένα σύντομο συγκριτικό φωτογραφίας

Galaxy Note 9 vs Galaxy S9 : Ένα σύντομο συγκριτικό φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια στην επιλογή ενός Smartphone είναι η απόδοση της κάμερας του, σε σχεδόν όλες τις συνθήκες φωτισμού. Άσχετα με το αν αυτό είναι… λογικό και «σωστό» για όλες τις συσκευές, είναι και μια από τις πρώτες λειτουργίες που θα δοκιμάσει κάποιος στην νέα του συσκευή.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες με το «νέο» μας Galaxy Note 9 και να τις συγκρίνουμε άμεσα με το επίσης ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα Galaxy S9 της ίδιας της Samsung. Έχοντας μικρή διαφορά μεταξύ τους χρονικά, και τεχνικά τις ίδιες δυνατότητες στην βασική τους κάμερα, το Galaxy Note 9 έχει σαν ουσιαστική αναβάθμιση μια τυπική αναγνώριση σκηνικού που υπόσχεται να προσαρμόζει ανάλογα την κάμερα και να αλλάζει χρωματικά κάθε φωτογραφία.

Galaxy Note 9
Galaxy S9

Στο πρώτο μας «δείγμα», το Galaxy Note 9 κατάφερε να αναγνωρίσει σωστά το κτήριο σαν αντικείμενο της φωτογραφίας, εμφανίζοντας και το ανάλογο εικονίδιο στην οθόνη του. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ μικρή διαφορά στην απόχρωση συγκεκριμένων σημείων, και περισσότερο σε αυτά που ακόμα «χτυπάει» ο ήλιος το κτήριο. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η φωτογραφία του Galaxy S9 έχει λίγο πιο μεγάλο χρωματικό εύρος, αφού αυτή του Note 9 έχει μια δώσει μια πιο «μπλέ» χροιά σε ολόκληρο το κτήριο.

Το δεύτερο μας δείγμα έχει ισως περισσότερο ενδιαφέρον, αφού θα περίμενε κανείς από το Galaxy Note 9 να αναγνωρίσει το σκηνικό σαν κάποιο είδος «φυτού/πράσινου/δέντρου» κάτι που όμως δεν έγινε. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο φωτογραφίες είναι ουσιαστικά ίδιες, αφού η Samsung φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει τον ίδιο κατά βάση αλγόριθμο επεξεργασίας, σε επίσης πρακτικά ίδιες σε τεχνικά χαρακτηριστικά κάμερες.

Galaxy Note 9
Galaxy S9

Σε ένα ακόμα κτήριο, αυτή τη φορά με λιγότερα «διακριτά» σημεία από το προηγούμενο, και με το Galaxy Note 9 να μην αναγνωρίζει και πάλι το σκηνικό, η φωτογραφία του Galaxy S9 είναι αυτή τη φορά πιο «ζωντανή» χρωματικά. Η διαφορά είναι μικρή πρακτικά και όχι σημαντική, δείχνει όμως μια τάση του Note 9 να βγάζει πιο «ήπιες» φωτογραφίες όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Galaxy Note 9
Galaxy S9

Τέλος, στην πιο αντιπροσωπευτική ίσως φωτογραφία της μικρής δοκιμής μας, φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο η αλλαγή στην φιλοσοφία μεταξύ των δύο συσκευών. Το Galaxy Note 9 κατάφερε να αναγνωρίσει το ηλιοβασίλεμα και να προσαρμόσει αντίστοιχα ένα έστω μέρος του χρωματικού εύρους που βλέπει η κάμερα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η φωτογραφία από το Galaxy S9 να είναι λιγότερο «έντονη» χρωματικά, και χωρίς να είναι άμεσα ξεκάθαρο ποια από τις δύο είναι τεχνικά πιο σωστή, αυτή του Note 9 δείχνει και είναι πιθανότατα πιο ευχάριστη και όμορφη.

Galaxy Note 9
Galaxy S9

Η σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού, και κυρίως με αυτές που έχουν αντίστοιχες δυνατότητες αναγνώρισης του σκηνικού κάθε φωτογραφίας έχει πιθανότατα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έχοντας στην κατοχή μας τουλάχιστον άλλη μια (εκτός του Galaxy note 9…) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και αυτή η σύγκριση τις επόμενες ημέρες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights