Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Huawei παρουσίασε επίσημα τον Kirin 980

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τον Kirin 980

απο Kostas Gliatiotis

Όπως παραδοσιακά πλέον κάνει κάθε χρόνο, η Huawei παρουσίασε τον νεότερο και καλύτερο επεξεργαστή της, τον Kirin 980, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Το σημείο στο οποίο εστιάζει η εταιρεία, είναι ότι ο Kirin 980 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα κατασκευάζεται στα 7nm, στις εγκαταστάσεις της TSMC. Η νεότερη λιθογραφία έχει προφανή πλεονεκτήματα σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας.

Τεχνικά τώρα, οι 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας λειτουργούν με έναν νέο και αρκετά διαφορετικό τρόπο. Οι συνολικά τέσσερις Α-76 είναι χωρισμένοι σε δύο group, με τους δύο να έχουν “υψηλότερη απόδοση” σύμφωνα με την Huawei, και τους άλλους δύο να είναι σχεδιασμένοι για καλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Ο Kirin 980 χρησιμοποιεί την DynamIQ  αρχιτεκτονική της ARM προκειμένου να μπορεί να “λειτουργήσει” πυρήνες ίδιας αρχιτεκτονικής σε διαφορετική συχνότητα. Υπάρχουν φυσικά και οι τέσσερις πιο οικονομικοί και λιγότερο ισχυροι A-55 για τις πιο απλές καθημερινές εργασίες. Προς το παρόν, η Huawei δεν έχει ανακοινώσει συχνότητα λειτουργίας για κανένα από τα τρία πρακτικά group πυρήνων επεξεργασίας, και πιθανότατα αυτή θα γίνει γνωστή με την ανακοίνωση του επόμενου Mate 20.

Στον τομέα των γραφικών η βελτίωση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού ο Kirin 980 έχει στο εσωτερικό του μια ολοκαίνουρια Mali G76 της ARM, που ανακοινώθηκε πρόσφατα στα τέλη Μαϊου του 2018. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάρτα γραφικών είναι κατά 46% ισχυρότερη από αυτή του Kirin 970, ενώ το πετυχαίνει αυτό καταναλώνοντας… 178% λιγότερη ενέργεια. Για την μνήμη RAM, ο Kirin 980 είναι ο πρώτος επεξεργαστής για Smartphones που υποστηρίζει την ακόμα γρηγορότερη LPDDR4X μνήμη στα 2133 MHz.

Υπάρχει τέλος και μια σημαντική βελτίωση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που η Huawei δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με τον Kirin 980 να διαθέτει πλέον δύο ξεχωριστές NPU (Neural Processing Units), αλλαγή που και αυτή υπόσχεται ένα 120% αύξηση στις επιδόσεις σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Kirin 970.

Η Huawei δεν κρύβει καθόλου ότι ο Kirin 980 θα χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του επόμενου Mate 20, ενώ μάλιστα είναι πλέον γνωστή και η ημερομηνία ανακοίνωσης του στις 16 Οκτωβρίου

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights