Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Huawei δεν θα πουλήσει Kirin επεξεργαστές σε άλλη εταιρεία.

Η Huawei δεν θα πουλήσει Kirin επεξεργαστές σε άλλη εταιρεία.

απο Kostas Gliatiotis

Έχοντας ήδη κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ( σε σκληρό συνεχόμενο ανταγωνισμό με την Apple ) , η Huawei αποτελεί πλέον και έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για Smartphone με την δική της σειρά Kirin.

Με την Samsung να κατασκευάζει και αυτή τους δικούς Exynos επεξεργαστές, οι επιλογές που έχουν οι υπόλοιπες εταιρείες περιορίζονται πλέον στους επεξεργαστές της Qualcomm και λιγότερο αυτούς της Mediately για να διαχωρίσουν τις δικές τους συσκευές. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Huawei, οι Kirin επεξεργαστές της θα παραμείνουν αποκλειστικότητα των δικών της Smartphones. 

Η εταιρεία σωστά θεωρεί ότι οι επεξεργαστές αυτοί, αποτελούν στοιχείο που διαχωρίζει τα δικά της Smartphones από αυτά τα του ανταγωνισμου, δίνοντας τους μάλιστα πλεονεκτήματα όπως η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης του Kirin 970 και πλέον του νεότερου Kirin 980. Με τον περιορισμό της πρόσβασης σε εταιρείες του ανταγωνισμού, η Huawei έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τους Kirin επεξεργαστές σαν πλεονέκτημα των δικών της Smartphones.

Μάλιστα σε νεότερες δηλώσεις του, ένα στέλεχος της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι οι Kirin επεξεργαστές αντιμετωπίζονται σαν “τεχνολογία” που κατέχει η Huawei και όχι σαν επιχειριση που πρέπει να βγάλει χρήματα από πωλήσεις.

Παρόλα αυτά, ανάλογα με την περίπτωση και στις αγορές που είναι “απαραίτητο” θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται Huawei smartphones με επεξεργαστές της Qualcomm και της Mediatek. Προφανώς αυτό γίνεται για λόγους κόστους αλλά και συμβατότητας και θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights