Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone Xs Max Review : Το ακριβότερο που προσπαθεί να γίνει και το καλύτερο
iphone xs max

Apple iPhone Xs Max Review : Το ακριβότερο που προσπαθεί να γίνει και το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Παρότι καθυστέρησε σημαντικά να υιοθετήσει τις AMOLED οθόνες στις συσκευές της η Apple, όταν τελικά «το πήρε απόφασή», φρόντισε να τις εξοπλίσει με ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Samsung συνεχίζει να είναι ο βασικός προμηθευτής οθονών για τα iPhone Xs και Xs Max, αφού η μέχρι και σήμερα περιορισμένη παραγωγή της LG Display δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της Apple.

Τεχνικά λοιπόν, η ανάλυση της οθόνης του iPhone Xs Max είναι στα 2688 x 1242 pixels. Αυτή μοιάζει και είναι εντελώς ασυνήθιστη σε σύγκριση με κάθε άλλη συσκευή, αφού επιλέγεται πάντα από την Apple ώστε να υπάρχει συμβατότητα στον σχεδιασμό και την εμφάνιση των εφαρμογών σε σύγκριση με παλαιότερες συσκευές. Το σημαντικό εδώ είναι ότι η ανάλυση αυτή είναι εντυπωσιακά υψηλή για τα δεδομένα της Apple αλλά και της αγοράς γενικότερα, και τα 458 pixel ανά ίντσα της πυκνότητας της την κάνουν και ιδιαίτερα ποιοτική στην απεικόνιση περιεχομένου.

Για τις πραγματικές συνθήκες χρήσης και την άνεση του ιδιοκτήτη του iPhone Xs Max, η Apple συνεχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία True Tone Display, που προσαρμόζει την χρωματική της απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το να αναγνωρίζει τα επίπεδα φωτισμού στο χώρο γύρω του, το iPhone Xs Max «μετράει» και την απόχρωση του φωτισμού αυτού, ώστε να προσαρμόζει την οθόνη σε αυτό που είναι θεωρητικά και πρακτικά ξεκούραστο για τα μάτια του χρήστη του.

Η λειτουργία του True Tone έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη του iPhone Xs Max να φαίνεται μερικές φορές λιγότερο έντονη και ζωντανή από ότι περιμένει κανείς από ένα AMOLED panel, ειδικά γνωρίζοντας το πως αυτά αποδίδουν στις συσκευές της Samsung και όχι μόνο. Η Apple έχει επιλέξει να περιορίσει την έντονη αυτή απόδοση, προκειμένου η οθόνη να φαίνεται και να είναι πιο «φυσιολογική» σε καθημερινή χρήση. Παρόλα αυτά, το χρωματικό της εύρος είναι κορυφαίο όπως πρέπει να είναι σε μια AMOLED οθόνη, και με την υποστήριξη για HDR 10 περιεχόμενο, μπορεί να προβάλει έντονα και εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα, απλά το κάνει όταν είναι όντως απαραίτητο.

Οι γωνίες θέασης προφανώς και δεν αποτελούν πρόβλημα, ενώ ακόμα και σε άμεση σύγκριση με αντίστοιχα ακριβές συσκευές, το iPhone Xs Max δεν εμφανίζει και το ανεπαίσθητο φαινόμενο της αλλαγής στην απόχρωση του άσπρου χρώματος όταν κοιτάει κάποιος την οθόνη υπό γωνία. Εδώ βέβαια η εταιρεία απλά εκμεταλλεύεται τον τρόπο που η οθόνη αλλάζει σε λιγότερο έντονη απόχρωση τα πάντα με την λειτουργία του True Tone.

Όπως είναι μάλλον ξεκάθαρο από την περιγραφή μας μέχρι εδώ, η Apple δίνει μεγαλύτερη σημασία στην πραγματική απόδοση της οθόνης του iPhone Xs Max και λιγότερο στο αυτή να είναι εντυπωσιακή. Για κάποιον που προέρχεται από συσκευή του ανταγωνισμού ή ακόμα και από κάποιο παλαιότερο iPhone, πιθανότατα η πρώτη εντύπωση θα είναι «απογοητευτική», μέχρι τουλάχιστον να αντιληφθεί μετά από μερικές ημέρες την λογική λειτουργίας του True tone και την χρήση των έντονων και ζωντανών χρωμάτων μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights