Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Samsung Exynos 9820 με τεχνητή νοημοσύνη και 8k video

Samsung Exynos 9820 με τεχνητή νοημοσύνη και 8k video

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung LSI, το τμήμα της εταιρίας που σχεδιάζει και κατασκευαζει ημιαγωγούς κάθε είδους, παρουσίασε πριν μερικές ώρες και επίσημα τον νεότερο επεξεργαστή της, τον Exynos 9820.

Όπως απαιτεί πλέον η εποχή, ο Exynos 9820 έρχεται με ενσωματωμένη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης (NPU) που σύμφωνα με την Samsung μπορεί να εκτελέσει τις διεργασίες έως και 7 φορές πιο γρήγορα. Σε αυτές περιλαμβάνεται η αναγνώριση φωτογραφιών, οι AR εφαρμογές και κάθε άλλη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται σε smartphones.

Η δεύτερη εντυπωσιακη δυνατότητα του Exynos 9820 είναι η υποστήριξη εγγραφής αλλά και αναπαραγωγής βίντεο σε αναλυση 8k με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Παρότι τεχνικά είναι κάτι νέο και όντως εξελιγμένο, είναι ακόμα άγνωστο αν το επόμενο Galaxy S10 θα προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε αυτή την ανάλυση, αφού δεν είναι διαδεδομένη σε φορητές συσκευές, αλλά ούτε και τηλεοράσεις μέχρι σήμερα.

Στον τομέα του επεξεργαστή, η Samsung παρουσίασε την τέταρτη γενιά των δικών της custom πυρήνων Mongoose. Εδώ η εταιρεία δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποσοστά βελτίωσης της απόδοσης, υπόσχεται όμως αύξηση σε όλους τους τομείς και σημαντικές διαφορές στην αρχιτεκτονική. Αυτή τη φορά ο Exynos 9820 διαθέτει δύο μόλις Μ4 πυρήνες, που θα συνδυάζονται με άλλα δύο διαφορετικά “σετ” επεξεργαστών . Το ένα από αυτά θα είναι επίσης δύο Α-75 της ARM που θα λειτουργούν “εναλλάξ” με τους Μ4 ανάλογα με τις απαιτήσεις του συστήματος, ενώ θα υπάρχουν και τέσσερις μικρότεροι Α-55 που παραδοσιακά αναλαμβάνουν τις λιγότερο δύσκολες εργασίες και καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια.

Τέλος, στον τομέα των γραφικών, η Samsung έκανε και αυτή την μετάβαση στην νεότερη Mali G76 GPU της ARM. Ο Exynos 9820 θα την χρησιμοποιεί σε έκδοση με 12 πυρήνες παραγωγής γραφικών , ενώ μαζι με αυτή έρχεται και ένα βελτιωμένο ISP που θα μπορεί να διαχειρίζεται μέχρι 5 συνολικά κάμερες υψηλής ανάλυσης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights