Αρχικη APPS / GAMES Η Αυστραλία πέρασε νόμο που ζητά πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές

Η Αυστραλία πέρασε νόμο που ζητά πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές

απο Kostas Gliatiotis

Μια νέα νομοθεσία στην Αυστραλία, υποχρεώνει ουσιαστικά τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες και εφαρμογές στη χώρα, να τις σχεδιάζουν έτσι ώστε να υπάρχει τρόπος πρόσβασης στα δεδομένα τους αν ζητηθεί από την κυβέρνηση.

Το σκεπτικό του νόμου αυτού είναι να μπορεί η κυβέρνηση της χώρας να αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών όταν τα χρειάζεται “για νομικούς λόγους” με την χρήση ενός εντάλματος από εισαγγελέα. Το πρόβλημα όμως με την συγκεκριμένη νομοθεσία εμφανίζεται σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής με τέτοιο τρόπο που ούτε οι δημιουργοί τους δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω αυτών.

Η νομοθεσία έχει και αυστηρά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν συμορφώνται, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10 εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας…).

Ένας από τους Developers της εφαρμογής Signal, ανέλυσε πως αυτό είναι αδύνατον να γίνει στην δική τους περίπτωση. Το Signal, μια ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ακριβώς για την ασφάλεια της, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που οι δημιουργοί της δεν έχουν κανενός είδους πρόσβαση στα μηνύματα που ανταλάσσουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με τον Developer του Signal, το πιστοποιητικό ασφαλείας εκδίδεται για την κάθε συνομιλία ξεχωριστά, και αφορά τις δύο συσκευές που επικινωνούν. Με αυτόν τον τρόπο, και επειδή αποθηκεύεται τοπικά στην κάθε συσκευή, η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, και δεν μπορεί να γνωρίζει τυπικά ούτε καν ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούν μεταξύ τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και σχεδόν αδύνατον για μια χώρα να περιορίσει την χρήση του Signal, αφού τα δεδομένα που ανταλάσσονται δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν από τον πάροχο πρόσβασης στο ίντερνετ. Εκτός αυτού, είναι ιδιαίτερα εύκολο για τους χρήστες Android Smartphones αλλά και iOS συσκευών, να αλλάξουν προσωρινά την τοποθεσία που δηλώνουν, ώστε να μπορούν να “κατεβάσουν” την εφαρμογή ακόμα και αν απαγορευθεί τυπικά η διάθεση της στην Αυστραλία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights