Αρχικη APPS / GAMES Windows 7 : Τέλος υποστήριξης από τη Microsoft το 2020
windows-7-in2mobile-featured-image

Windows 7 : Τέλος υποστήριξης από τη Microsoft το 2020

απο Kostas Gliatiotis

¨Ηταν δεδομένο ότι η ημέρα αυτή θα ερχόταν κάποια στιμή, όμως είναι πολλοί οι χρήστες υπολογιστιών με Windows 7 που ήπλιζαν ότι θα καθυστερήσει λίγο ακόμα.

Παρόλα αυτα, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα, την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης για τα Windows 7, τουλάχιστον για οικιακούς πελάτες. Από τις 14 Ιανουαρίου 2020 και μετά, το λειτουργικό σύστημα δεν θα υποστηρίζεται από την εταιρεία, για όσους το χρησιμοποιούν στον προωπικό τους υπολογιστή.

Η Microsoft θα προσφέρει επιπλέον υποστήριξη για έως και τρια χρόνια, σε όσες εταιρείες θέλουν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν. Η υποστήριξη αυτή όμως θα είναι με την μορφή συμβολαίου με κάθε μια από αυτές τις εταιρείες, ενώ θα έχει και αυξανόμενο κόστος ανάλογα με την διάρκεια της. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, μετά από τρία χρόνια η υποστήριξη θα σταματήσει πλήρως και μέχρι τότε και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τα Windows 7 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την μετάβαση τους στα Windows 10 της Microsoft.

Μέχρι και σήμερα, τα Windows 7 λειτουργούν σε ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των υπολογιστών που τρέχουν λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Παρότι θεωρητικά, πολλοί από αυτούς τους υπολογιστές μπορούν να “τρέξουν” κάποια απλή έκδοση των Windows 10, υπάρχουν αρκετά μηχανήματα που δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα ή δεν θα μπορούν να το κάνουν με αποδεκτή ταχύτητα.

Σε κάθε περίπτωση, οι παλαιότεροι από τους υπολογιστές που τρέχουν Windows 7 και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά με Windows 10, είναι τώρα κοντά 10 ετών ήδη, οπότε η microsoft πιθανότατα σωστά θεωρεί ότι είναι από τα μηχανηματα που έτσι και αλλιώς καποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Στο παρελθόν η microsoft είχε σκοπό να σταματήσεί νωρίτερα την υποστήριξη για τα Windows 7, στα τέλη του 2012, όμως είχε επιλέξει να μην το κάνει, λόγω της δημοτικότητας που είχε (και συνεχίζει να έχει) η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights