Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ MLS: Και επίσημα η διάθεση της νέας MAIC
maic

MLS: Και επίσημα η διάθεση της νέας MAIC

απο Kostas Gliatiotis

Και επίσημα διατίθεται πλέον από την MLS η νέα γενιά της ευρωπαϊκής πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), που αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 29ετη ιστορία της.

Η πλατφόρμα, μετά από μια περίοδο prelaunch, λανσάρεται επίσημα από σήμερα στα ελληνικά, στην ελληνική και την κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ θα λανσαριστεί εντός του έτους σε 7 ακόμα ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές. Κατά την περίοδο του prelaunch, η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών, 3000 χρήστες (τόσο MLS testers όσο και early adopters – οι οποίοι αγόρασαν τη συσκευή στην Ελλάδα και την Κύπρο) βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της MAIC.

Οι δυνατότητες

Ειδικότερα, η MAIC παίζει μουσική (ελληνική ή ξένη, όλων των ειδών, ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη), βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος, βρίσκει ένα καλό εστιατόριο.

Μπορεί να φτιάξει τη διάθεση του χρήστη εάν αυτό το ζητήσει, να του δώσει συμβουλές για την κουζίνα, να του δείξει όποια συνταγή μαγειρικής επιθυμεί, να του πει… ανέκδοτο, ένα παραμύθι, ακόμη και να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, να τις ανάψει και να τις σβήσει, να ρυθμίσει τη φωτεινότητα και το χρώμα τους, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και, κατ’ επέκταση, τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα όπως, για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.

Η νέα MAIC είναι μια δυναμική πλατφόρμα όπου μέσω αυτόματων αναβαθμίσεων εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix, ενώ υποστηρίζεται και το Spotify. Τέλος προστίθεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Με τον καιρό η MAIC γνωρίζει καλύτερα το χρήστη, μαθαίνει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές προσφέροντας προσωποποιημένες λύσεις και επιλογές. Απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλες ηλικίες, καθώς η χρήση της είναι πολύ απλή, πρωτίστως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου από τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εμπειρία της επικοινωνίας με τη νέα ΜΑΙC είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν κανονικό συνομιλητή, αφού μπορεί και συμμετέχει σε εμπλουτισμένο διάλογο και από απόσταση. Όπως αναφέρει, η νέα MAIC «έχει συναισθήματα», χιούμορ, χαμογελάει, χαίρεται, θυμώνει, ντρέπεται, κλείνει το μάτι, σε μία προσομοίωση “ανθρώπινων αντιδράσεων”».

Η τεχνολογία

Η MAIC χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως φωνητικές τεχνολογίες με αναγνώριση υπαγόρευσης σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη  μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Σε συνδυασμό με την υποστήριξη διαφορετικών ευρωπαϊκών γλωσσών (λατινογενών και μη) και προσωπικοτήτων (γυναίκα, άνδρας, ειδική προσωπικότητα για παιδιά), αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή, πρωτότυπη, και ταυτόχρονα καινοτόμο, έξυπνη όσο και φιλική στο χρήστη ψηφιακή βοηθό.

Σύμφωνα με την MLS, στην Αμερική σήμερα 100 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν στα σπίτια τους τέτοιες έξυπνες συσκευές οι οποίες έχουν, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, αλλάξει τη ζωή τους καταλυτικά, από το λανσάρισμα της Alexa της Amazon, το 2015.

Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας. Η MAIC λειτουργεί εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi, και διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας.

Η νέα MAIC αποτελεί το πιο τολμηρό αλλά και το πιο ουσιαστικό βήμα της εταιρείας στην υλοποίηση της διαχρονικής της δέσμευσης να προσπαθεί να κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη (Making Life Simple).

Σε ότι αφορά στην τιμή, η MAIC θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Την «κανονική» που θα διατίθεται στα 249 ευρώ, και τη «μικρότερη» έκδοση που θα έχει ίδιες δυνατότητες αλλά μικρότερη οθόνη, και θα διατίθεται στα 179 ευρώ, ενώ θα προηγηθεί μία περίοδος προσφοράς όπου θα διατίθεται έναντι 149 ευρώ.

Η MLS

Η MLS Innovation Inc. ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων τεχνολογιών που στόχο έχουν να απλοποιούν την καθημερινή ζωή (Making Life Simple). Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Laserlock, μια πατέντα η οποία εμπόδιζε την αντιγραφή Software CD – ROMs και είχε ήδη πουληθεί σε πάνω από 40 χώρες.

Η εταιρία συνέχισε να καινοτομεί προσφέροντας το πρώτο ελληνικό CD – ROΜ, την πρώτη Ελληνική Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια και τα πρώτα λογισμικά αναγνώρισης φωνής στα ελληνικά (Talk&Write) και μετάφρασης (MLS Systran).

Στη δεκαετία του 2000 εισήλθε στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών, ανέπτυξε και διέθεσε στην αγορά την πρώτη φορητή συσκευή πλοήγησης με ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής, MLS Destinator Talk&Drive. Η συσκευή έφτασε στα παρμπρίζ εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων στην Ελλάδα όπως και σε 7 ακόμα χώρες.

Στη δεκαετία του 2010 η εταιρία ξεκίνησε την ανάπτυξη συσκευών smartphones και tablets που χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης φτάνουν στα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο.

Πρόσφατα η MLS πρόσθεσε στα καινοτόμα προϊόντα της το MLS Easy. Πρόκειται για κινητό τηλέφωνο με κουμπιά και οθόνη αφής με ένα πολύ εύκολο λειτουργικό σύστημα όπου όλα γίνονται με τη φωνή. Απευθύνεται στο 1/3 των Ευρωπαίων που εξακολουθούν να έχουν κινητά τηλέφωνα με κουμπιά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2018 σε 4 χώρες ενώ στα σχέδιά της είναι να επεκταθεί σε άλλες τρεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights