Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Επίσημα τέλος στα Windows Phone από την Microsoft
Windows phone

Επίσημα τέλος στα Windows Phone από την Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Με μια σχετικά τυπική ανακοίνωση, η Microsoft έκανε και επίσημο πλέον ότι πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει τα windows phone σαν λειτουργικό σύστημα.

Μάλιστα η εταιρεία έδωσε και συγκεκριμένη ημερομηνία για το ποτέ θα γίνει αυτό, που διαφέρει ελάχιστα ανάλογα με την έκδοση που τρέχει κάθε συσκευή. Για τις νεότερες από αυτές, που τρέχουν το νεότερο build 1709, η υποστήριξη από την Microsoft θα σταματήσει επίσημα στις 10 Δεκεμβρίου του 2019.

Για τις πολύ λίγες συσκευές που τρέχουν την ελάχιστα παλαιότερη έκδοση 1703, η υποστήριξη για κάποιο λόγο θα σταματήσει σχετικά νωρίτερα στις 11 Ιουνίου. Αυτό πρακτικά δίνει μερικούς μόνο μήνες στους χρήστες συσκευών όπως το Lumia 640 για να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε κάποια νεότερη συσκευή.

Σύμφωνα με τη Microsoft, από τις ημερομηνίες αυτές και μετά, η ίδια η εταιρεία θα σταματήσει να υποστηρίζει με ενημερώσεις ασφαλείας και τυχόν κενά στο λειτουργικό σύστημα.

Οι δημιουργοί εφαρμογών έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις δικές τους εφαρμογές, αφού η Microsoft δεν έχει σκοπό να τους θέσει υποχρεωτικά κάποια ημερομηνία λήξης.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προσφέρει το ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας στις συσκευές windows phone, το οποίο μπορούν οι χρήστες να βρουν στο μενού των ρυθμίσεων. Ακόμα όμως και αυτό το εργαλείο σύμφωνα με τη Microsoft θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, όποτε και οι ιδιοκτήτες των συσκευών θα πρέπει να έχουν πάρει το αντίγραφο τους.

Η Microsoft μάλιστα, περισσότερο για τυπικούς λόγους, προτείνει στους χρήστες των windows phone να αλλάξουν πλέον τις συσκευές τους σε ένα υποστηριζόμενο Android Smartphone ή κάποια iOS συσκευή της Apple.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights