Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 7904 για Mid Range Smartphones
exynos 7904

Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 7904 για Mid Range Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

¨Εναν ακόμα επεξεργαστή για την μεσαία κατηγορία τιμής ανακοίνωσε η Samsung, που σύμφωνα με την ίδια έχει σχεδιαστεί με στόχο κυρίως την αγορά της Ινδίας. Ο Exynos 7904 έχει ελάχιστες διαφορές από τον 7885 που ήδη έχει περίπου δύο χρόνια στην αγορά η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Exynos 7904 ακολουθεί την ίδια διάταξη, με συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Οι δύο από αυτούς είναι αρχιτεκτονικής Α-73 της ARM, για θεωρητικά καλύτερη απόδοση, με μέγιστη συχνότητα όμως το 1.8 GHz που είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή του Exynos 7885. Οι υπόλοιποι… έξι πυρήνες, είναι οι πιο οικονομικοί σε κατανάλωση, αλλά και με χαμηλότερη απόδοση, Α-53 της ARM και πάλι, επίσης σχετικά χαμηλα χρονισμένοι, στο 1.6 GHz.

Η μεγαλύτερη ίσως διαφορά του Exynos 7904 σε σύγκριση με τον 7885 είναι η υποστήριξη για πιο “γρήγορα” δίκτυα 4G, και η κατασκευή του στα 14nm για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερη παραγωγή θερμότητας. Η Samsung παρόλα αυτά δεν αναφέρει ιδιαίτερα περισσότερες πληροφορίες για τον νέο της επεξεργαστή, αφού δεν είναι γνωστό το είδος της κάρτας γραφικών που θα έχει στο εσωτερικό του.

Ο Exynos 7885 χρησιμοποιούσε μια σχετικά αποδοτική Mali G71 σε διάταξη με δύο μονάδες παραγωγής γραφικών, που παρόλα αυτά έχει πλέον “ξεπεραστεί” ακόμα και στην μεσαία κατηγορία, από επεξεργαστές όπως οι Snapdragon 636 και 660 της Qualcomm, αλλά και ο Kirin 710 της Huawei.

Μέχρι στιγμής επίσης, η εταιρεία δεν έχει ανακονώσει κάποιο Smartphone με τον Exynos 7904 στο εσωτερικό του. Κατά παράδοση η Samsung ανακοινώνει νέους επεξεργαστές λίγο καιρό πριν την ανακοίνωση και συσκευών με αυτούς στο εσωτερικό τους. Χρονικά πιο πιθανό είναι ο Exynos 7904 να κάνει την εμφάνιση του στο εσωτερικό κάποιου από τα νέα Galaxy M της εταιρείας ή και σε κάποιο από τα πιο οικονομικά Galaxy Α για το 2019.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights