Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ WhatsApp : Περιορίζει τον αριθμό χρηστών που μπορεί να προωθηθεί ένα μήνυμα.
whatsapp

WhatsApp : Περιορίζει τον αριθμό χρηστών που μπορεί να προωθηθεί ένα μήνυμα.

απο Kostas Gliatiotis

Μια ασυνήθιστη τακτική φαίνεται ότι εφαρμόζει το WhatsApp, προκειμένου να περιορίσει όσο είναι δυνατόν, την μετάδοση ψευδών ειδήσεων κάθε είδους μέσα από την πλατφόρμα του.

Πριν λίγο καιρό είχε μειώσει από 20 σε μόλις 5, τον αριθμό των χρηστών στους οποίους μπορεί να προωθήσει κάποιος ένα μήνυμα που έχει ήδη λάβει. Η αλλαγή αυτή είχε γίνει αρχικά στην Ινδία, προκειμένου να μειωθεί η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να “εξαπλώσει” μια πολιτική είδηση / φήμη και όχι μόνο.

Τώρα το WhatsApp ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα εφαρμόσει τον περιορισμό των 5 μόλις χρηστών και στον υπόλοιπο πλανήτη. Η αλλαγή θα ισχύσει πρώτα για τους χρήστες της εφαρμογής σε Android smartphones, και θα περιλαμβάνεται στην επόμενη αναβάθμιση της εφαρμογής που έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται.

Η αλλαγή θα έρθει με μικρή καθυστέρηση στους χρήστες iOS συσκευών, για λόγους που δεν αναφέρει το WhatsApp. Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή είναι θεωρητικά τουλάχιστον σωστή, αφού με αυτόν τον τρόπο περιορίζτεαι ο αριθμός των φίλων και συγγενών που μπορεί κάποιος να προωθήσει ένα μήνυμα άμεσα, και πλέον απαιτεί θεωρητικά 4 μηνύματα για να πετύχει τον ίδιο αριθμό παραληπτών που παλαιότερα χρειαζόταν μόνο ένα μήνυμα.

Όπως και το facebook, έτσι και το WhatsApp που ανήκει σε αυτό, έχουν ξεκινήσει να παίρνουν πιο σοβαρά τον ρόλο τους σαν μέσα που μπορούν να μεταδώσουν άμεσα μια πληροφορία σε εντυπωσιακά πολλούς ανθρώπους ακόμα και σε διαφορετικές χώρες, ακόμα και αν αυτή δεν είναι πραγματική.

Το WhatsApp αναγνωρίζει ότι ο εντοπισμός των συνδρομητών του που μπορεί να αναπαράγουν μια ψευδή είδηση είναι πρακτικά αδύνατος, αφού τα μηνύματα που αποστέλονται είναι κωδικοποιημένα, και το ίδιο το WhatsApp δεν μπορεί τεχνικά να γνωρίζει το περιεχόμενο τους. Σε αρκετές χώρες που είναι νομικά εφικτό, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει τον εντοπισμό των χρηστών του που μεταδίδουν κάτι που δεν “πρέπει” , και μέχρι στιγμής το WhatsApp αρνείται να το κάνει, αφού δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα ακριβώς λόγω αυτής της κωδικοποίησης των μηνυμάτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights