Αρχικη APPS / GAMES Ειδική έκδοση του Antutu benchmark για Smartphones με τεχνητή νοημοσύνη
antutu

Ειδική έκδοση του Antutu benchmark για Smartphones με τεχνητή νοημοσύνη

απο Kostas Gliatiotis

Το γνωστό σε όλους Antutu, ένα benchmark που μετράει την απόδοση κάθε είδους Smartphone και tablet (αν και όχι με την ίδια αξιοπιστία όπως παλαιότερα…) ανακοίνωσε μια ξεχωριστή έκδοση, που εστιάζει στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που έχουν οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές.

Για τις δοκιμές, το Antutu πραγματοποιεί δύο διαφορετικά τεστ, για την σωστή κατάταξη εικόνων ανάλογα με το περιεχόμενο τους, και την γρήγορη αναγνώριση αντικειμένων σε αυτές. Το σκορ που υπολογίζει στο τέλος, διαφέρει ανάλογα με τις επιδόσεις κάθε συσκευής, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα “τιμωρεί” Smartphones που επιλέγουν να “τρέχουν” πιο γρήγορα το τεστ, αλλά έχουν χειρότερη ακρίβεια στην αναγνώριση.

Το Android σαν λειτουργικό σύστημα έχει το δικό του Framework για τις δυνατότητες Machine learning, που υποστηρίζονται θεωρητικά από όλες τις συσκευές με Android 9 και σε κάποιες περιπτώσεις το παλαιότερο Android 8.1 Oreo. Στα Smartphones που δεν διαθέτουν ξεχωριστή NPU, μονάδα δηλαδή που αναλαμβάνει αυτές τις διεργασίες, την εκτέλεση τους την αναλαμβάνει ο επεξεργαστής ή το DSP ανάλογα με το τι έχει επιλέξει κάθε κατασκευαστής. Το νέο Benchmark του Antutu θα υποστηρίζει μελλοντικά το ξεχωριστό SDK που έχει η Huawei για τους kirin επεξεργαστές της, και ίσως και αυτό της Samsung για τον Exynos 9820 που έχει πλέον την δική του NPU, αλλά η εταιρεία δεν το έχει κάνει ακόμα διαθέσιμο σε Developers.

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, όμως μπορεί ήδη όποιος θέλει να την κατεβάσει και να την χρησιμοποιήσει στο Smartphone του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights