Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Νέο … 2G τηλέφωνο ετοιμάζει η Nokia
nokia

Νέο … 2G τηλέφωνο ετοιμάζει η Nokia

απο Kostas Gliatiotis

Για μια ακόμα φορά, η Κινεζική αρχή πιστοποίησης TENAA, αποκαλύπτει ένα τηλέφωνο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται όμως για ένα πολύ απλό 2G τηλέφωνο από την Nokia.

Την εποχή που η Nokia ήταν στην κορυφή της αγοράς των SMartphones, αλλά και για αρκετά χρόνια πριν, που ακόμα δεν ονομάζονταν έτσι, κατασκευάζε ταυτόχρονα και πολύ απλές συσκευές σαν και τη συγκεκριμένη και μάλιστα σε εντυπωσιακά μεγάλες ποσότητες.

Η καταχώρηση στην TENAA αποκαλύπτει ένα πολύ απλό τηλέφωνο, που μάλιστα λειτουργεί μόνο σε GSM δίκτυα, και είναι σχεδιασμένο περισσότερο σαν “λύση ασφαλείας” ή για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που δεν θέλουν μέχρι και σήμερα να αγοράσουν ένα Smartphone. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι σχεδόν “αστεία” με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας άγνωστης προέλευσης επεξεργαστής με… έναν πυρήνα και συχνότητα μόλις 360MHz και συνδυάζεται με 8 ολόκληρα ΜΒ μνημης RAM. Μάλιστα και ο αποθηκευτικός χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός στα μόλις 16 ΜΒ (ναι, megabyte…). Παρόλα αυτά υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, για να μπορεί κάποιος να ακούσει μουσική ή και να βγάλει φωτογραφίες, αφού το Nokia αυτό έχει κάμερα στο πίσω μέρος του.

Υπάρχουν ήδη αρκετές χώρες ανά τον κόσμο που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν GSM δίκτυα και έχουν τερματίσει την λειτουργία τους πλήρως, όμως είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει σχεδιαστεί για αναπτυσσόμενες αγορές και χώρες που ακόμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε κάτι καλύτερο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights