Αρχικη APPS / GAMES Το instagram θα κρύβει αυτόματα φωτογραφίες που δειχνουν «αυτοτραυματισμό»
Instagram

Το instagram θα κρύβει αυτόματα φωτογραφίες που δειχνουν «αυτοτραυματισμό»

απο Kostas Gliatiotis

Μια περίεργη είδηση έρχεται από το Instagram, μετά από ένα θέμα που δημιουργήθηκε με την αυτοκτονία μιας νεαρής κοπέλας στην Αγγλία. Σύμφωνα με δηλώσεις των γονιών της, η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της, αφού δοκίμασε να εφαρμόσει στον εαυτό της τεχνικές… αυτοτραυματισμού που είχε δει σε φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram.

Προφανώς και το Instagram δεν θέλει να εμπλακεί σε κάποια δικαστική διαμάχη με την οικογένεια της κοπέλας, και ποσό μάλλον με τις αγγλικές αρχές, και ανακοίνωσε ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας που θα εφαρμόζει για όλους τους χρήστες του.

Οι φωτογραφίες που περιέχουν εικόνες αυτοτραυματισμου, και τα αποτελέσματα του, θα αναγνωρίζονται και θα κρύβονται αυτόματα ώστε να μην εμφανίζονται στο feed των χρηστών. Για να τις δει κάποιος, θα πρέπει σε κάθε μια από αυτες να επιβεβαιώσει χειροκίνητα ότι επιθυμεί την προβολή τους.

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο το instagram δεν αποφεύγει πλήρως τα προβλήματα που δημιουργούνται, έχει όμως έναν καλό λόγο που δεν αφαιρεί πλήρως αυτού του είδους το περιεχόμενο. Πριν πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, συμβουλεύτηκε ειδικούς που θεωρούν ότι αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να είναι και…. χρήσιμες σε όσους έχουν δοκιμάσει να κάνουν κακό στον εαυτό τους, και βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Για αυτούς τους ανθρώπους, οι φωτογραφίες αυτές είναι μια υπενθύμιση του τι μπορεί να γίνει, και ποια είναι τα αποτελέσματα των πράξεων τους. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μια ακόμα ένδειξη του ποσό πολύπλοκη είναι η λειτουργία πολλών social media, αλλά και των κινδύνων που κρύβονται όταν κάτι πάει στραβά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.