Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αμερικανικό δικαστήριο περιορίζει τις απαιτήσεις της Qualcomm από την Apple
Qualcomm

Αμερικανικό δικαστήριο περιορίζει τις απαιτήσεις της Qualcomm από την Apple

απο Kostas Gliatiotis

Η Apple και η Qualcomm βρίσκονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο σε μια συνεχόμενη δικαστική διαμάχη σε διαφορετικές χώρες, με αντικείμενο τις πατέντες που κατέχει η δεύτερη και η πρώτη θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώνει τόσο ακριβά.

Η Qualcomm κέρδισε πριν λίγο καιρό μια απόφαση που απαγόρευε ή έστω έκανε πιο δύσκολη την πώληση των νέων iPhone στην Κίνα, όμως τώρα φαίνεται ότι ένα δικαστήριο στις Ηνωμένες πολιτείες θεωρεί ότι πρέπει να μπει ένα όριο σε αυτές τις απαιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση στο κομμάτι που αφορά τις Ηνωμένες πολιτείες, αποφάσισε ότι η Qualcomm, αν κερδίσει την υπόθεση, μπορεί να διεκδικήσει χρήματα μόνο από το 2017 που κατέθεσε την αγωγή και μετά. Αυτό σημαίνει ουι η εταιρεία δεν μπορεί να ζητήσει αναδρομικά χρήματα για τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και αν με κάποιο τρόπο πείσει το δικαστήριο ότι η Apple έκανε κάτι παράνομο και στο παρελθόν.

Η Qualcomm βρίσκεται ταυτόχρονα και στο κέντρο έρευνας της Αμερικανης επιτροπής εμπορίου, για κατηγορίες μονοπωλίου, αφού είναι σχεδόν κοινό μυστικό ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται τη θέση της στην αγορά ώστε να αναγκάζει αρκετούς κατασκευαστές να επιλέγουν τις δικές της λύσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights