Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 712

Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 712

απο Kostas Gliatiotis

Έναν ακόμα επεξεργαστή στην μεσαία κατηγορία παρουσίασε πριν λίγη ώρα η Qualcomm ή για την ακρίβεια μια καλύτερη έκδοση ενός που έχει ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Ο Snapdragon 712 λοιπόν είναι ένας πιο γρήγορος Snapdragon 710, όπως άλλωστε φαίνεται και από τη μικρή διαφορά στην ονομασία.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η λίγο υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας του νέου Snapdragon 712, που φτάνει τα 2.2 GHz και για τους οχτώ πυρήνες Kryo 360 στο εσωτερικό του. Ο νέος επεξεργαστής θα κατασκευάζεται σε λιθογραφία 10nm, μια αλλαγή που έρχεται με πλεονεκτήματα σε κατανάλωση ενέργειας και μειωμένη παραγωγή θερμότητας, δύο παράγοντες που συμβάλουν και στην αύξηση της συχνότητας λειτουργίας του.

Μια ακόμα διαφορά είναι η υποστήριξη του QuickCharge 4.0+ της εταιρείας, για γρηγορότερη φόρτιση, σε όσες συσκευές επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon 712 αλλά να παρέχουν και τον ανάλογο φορτιστή στη συσκευασία. Η υποστήριξη για κάμερες παραμένει η ίδια, με δυνατότητα λειτουργίας δύο καμερών των 20 Mpixels ή μια με ακόμα μεγαλύτερη των 32 Mpixels. Αντίστοιχα και η κάρτα γραφικών παραμένει η πολύ ισχυρή Adreno 616, που ανήκει στην νεότερη “γενιά” της εταιρείας, όπως και η καταπληκτική μέχρι και σήμερα Adreno 630 του Snapdragon 845.

Μέχρι στιγμής, ο Snapdragon 710 και πόσο μάλλον ο νεότερος 712, έχουν χρησιμοποιηθεί σε ελάχιστες συσκευές στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Οι περισσότερες συσκευές που ανήκουν σε αυτή, έχουν μικρές διαφορές με πιο ακριβά Smartphones, και οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon 845.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights