Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Κενό ασφαλείας στο Android επέτρεπε εκτέλεση κώδικα από φωτογραφία PNG

Κενό ασφαλείας στο Android επέτρεπε εκτέλεση κώδικα από φωτογραφία PNG

απο Kostas Gliatiotis

Ένα ασυνηθιστο κενό ασφαλείας έκανε γνωστό η Google, που υπήρχε στο Android, και θεωρητικά υπάρχει ακόμα σε συσκευές που δεν έχουν λάβει την νεότερη ενημέρωση ασφαλείας από τον κατασκευαστή τους.

Το κενό αυτό, επέτρεπε την εκτέλεση κώδικα μέσα από φωτογραφίες σε αρχεία PNG, αρκεί αυτός που δημιουργούσε τη φωτογραφία να ήξερε πως ακριβώς να το κάνει. Η Google γνωρίζει ότι το κενό υπάρχει σε πολλές συσκευές που υπάρχουν ήδη στην αγορά, και δεν έδωσε ιδιαίτερα πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργούσε.

Περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι αν κάποιος χρήστης ενός Android smartphone λάμβανε μια PNG φωτογραφία σε μήνυμα οποιουδήποτε είδους, και πατούσε πάνω σε αυτή για να τη δει, ήταν αρκετό για τη συσκευή ώστε να εκτελέσει τον κώδικα που θα μπορούσε να έχει ενσωματώσει κάποιος σε αυτή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στις διεργασίες που εκτελεί η συσκευή, χωρίς όμως λεπτομέρειες για το τι δυνατότητες μπορούσε να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο.

Το κενό ασφαλείας έχει διορθωθεί στην ενημέρωση που έγινε διαθέσιμη από τις 5 Φεβρουαρίου, και είναι στο χέρι του κάθε κατασκευαστή το ποτέ θα την διαθέσει για τις συσκευές που προσφέρει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας.

Για πολλούς κατασκευαστές αυτό περιλαμβάνει τις ακριβότερες συσκευές τους, και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνονται κάθε μήνα, αλλά κάθε δυο με τρεις μήνες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights