Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Καλαμάτα ένα βήμα πιο κοντά στο 5G

Η Καλαμάτα ένα βήμα πιο κοντά στο 5G

απο Kostas Gliatiotis

Μνημόνιο για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην  Καλαμάτα υπέγραψαν την Παρασκευή ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της WIND Αντώνης Τζωρτζακάκης. Το μνημόνιο είναι το δεύτερο βήμα για την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο υπογραφή αντίστοιχου μνημονίου με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

Στόχος της WIND ως ανάδοχος του έργου είναι, με την αρωγή του Δήμου, να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες προκειμένου το καλοκαίρι να λειτουργήσει το πιλοτικό δίκτυο στην πόλη της Καλαμάτας δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες, πρώτοι, να διαπιστώσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το 5G.

«Η Καλαμάτα καινοτομεί στον ψηφιακό τομέα εδώ και χρόνια, διότι έχουμε συνείδηση πως είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση ψηφιακών υποδομών, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών στην εργασία και την καθημερινότητά τους μέσα από ευρυζωνικά δίκτυα και ασύρματες επικοινωνίες. Η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη βράβευση του Δήμου Καλαμάτας με τη διάκριση της «Έξυπνης Πόλης», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. «Η εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών 5G από τη WIND φέρνει την Καλαμάτα στην παγκόσμια πρωτοπορία, ανοίγοντάς της διάπλατα τους «αυτοκινητοδρόμους» για την επικοινωνία του 21ου αιώνα, που είναι ψηφιακοί. Τις εφαρμογές ακόμη και οι ειδικοί δυσκολεύονται να τις φαντασθούν. Ευχαριστώ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τη WIND για τη συνεργασία και αναμένω τις εφαρμογές του δικτύου 5G, που θα προσδώσουν πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις μας, θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Δήμου Καλαμάτας και θα αποδώσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς  μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα τηλεπικοινωνιών, μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και να συντελέσουν ουσιαστικά στην υλοποίηση όλων αυτών των εφαρμογών που μετατρέπουν μία πόλη σε «έξυπνη».

«Η WIND στηρίζει την πρωτοβουλία της πολιτείας να γίνει η Ελλάδα πρωτοπόρος στην υιοθέτηση των δικτύων 5ης γενιάς και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του 5G, όπως επενδύουμε και στα δίκτυα οπτικών ινών ώστε να δημιουργήσουμε τις υποδομές του μέλλοντος. Το 5G θα αλλάξει την καθημερινότητα μας τόσο ατομικά όσο και σε επίπεδο πόλεων αφού άνθρωποι, περιβάλλον, αντικείμενα, μηχανές θα είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της WIND Ελλάς, Αντώνης Τζωρτζακάκης. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας ότι αναπτύσσουμε πιλοτικό 5G στην Καλαμάτα, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο, διότι με την νέα τεχνολογία θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης που ήδη σημειώνει η πόλη καθώς η τοπική επιχειρηματική κοινότητα είναι πολύ δραστήρια – ιδίως στον τομέα του τουρισμού αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή.  Το 5G μπορεί να μεταμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights