Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Οικονομικά προβλήματα για την JDI

Οικονομικά προβλήματα για την JDI

απο Kostas Gliatiotis

Η JDI, ή πιο αναλυτικά, Japan Display Inc. αποτελούσε επί χρόνια μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην κατασκευή LCD Οθονών για Smartphones και όχι μόνο. Η σταδιακή μετάβαση όμως στη χρήση OLED οθονών από τους περισσότερους κατασκευαστές έφερε την JDI σε άσχημη οικονομική θέση τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία ήταν και παραμένει ο αποκλειστικός προμηθευτής των LCD Panels για το “οικονομικότερο” iPhone XR της Apple, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό για να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτά, είναι η έλλειψη κεφαλαίων ώστε η JDI να επενδύσει σε γραμμές παραγωγής για Oled οθόνες, ώστε να είναι και πάλι ανταγωνιστική.

Οι πληροφορίες θέλουν το οικονομικό Fund “Silk Road” που στηρίζεται από την Κινεζική κυβέρνηση, και την TPK Holding Co που κατασκευάζει οθόνες στην Taiwan, να επενδύουν στην JDI, προκειμένου να την διατηρήσουν ανοιχτή. Σε αντάλλαγμα για τα χρήματα τους, οι δύο εταιρείες θα αποκτήσουν περίπου το 50% των μετοχών της, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία της, αλλά και στην μελλοντική παραγωγή Oled Οθονών.

Με τις φήμες να θέλουν την Apple να εγκαταλείπει τις LCD οθόνες ακόμα και για το οικονομικότερο της iPhone την επόμενη χρονιά, η αγορά για ακριβές LCD οθόνες έχει γίνει πολύ μικρή πλέον για να δικαιολογεί τις επενδύσεις που απαιτούνται σε αυτή από εταιρείες σαν την JDI.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights