Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Facebook παρακολουθεί όσους χρήστες θεωρεί “πιθανή απειλή”
facebook

Το Facebook παρακολουθεί όσους χρήστες θεωρεί “πιθανή απειλή”

απο Kostas Gliatiotis

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση φέρνει στην δημοσιότητα το CNBC, που αφορά και πάλι το facebook και τον τρόπο που λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται σε ένα ξεχωριστό τμήμα που υπάρχει μέσα στην εταιρεία, που παρακολουθεί τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου που θεωρεί ότι αποτελούν κάποιου είδους απειλή για αυτό.

Το τμήμα “πληροφοριών ασφαλείας” είναι αυτό που δέχεται αιτήματα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Facebook, και διατηρεί μια αστεία σε ονομασία λίστα, την BOLO (Be on the lookout), η οποία περιέχει όλα τα ονομάτα. Σύμφωνα με το CNBC, η λίστα περιέχει όσους όντως έχουν εκφράσει απειλές κατά της εταιρείας, κατά του προσωπικού της, και όσους κατά καιρούς έχουν κάνει κάποιου είδους διαμαρτυρία έξω από κάποια εγκατάσταση της.

Η λίστα όμως περιλαμβάνει και όλους όσους έχει απολύσει σαν εταιρεία το Facebook, ακόμα και αν δεν έχει κάποιο λόγο να φοβάται κάτι από αυτούς. Μάλιστα το άρθρο αναφέρει ότι είναι πιθανόν να καταλήξει κάποιος σε αυτή τη λίστα ακόμα και αν κάνει απλά ένα αρνητικό σχόλιο ή βρίσει τον Mark Zuckerberg ή και γενικά το ίδιο το Facebook.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι το τμήμα “πληροφοριών ασφαλείας” έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα που μοιράζεται κάποιος με το Facebook έτσι και αλλιώς, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας του, σε περίπτωση που έχει ενεργή αυτή τη δυνατότητα στην εφαρμογή. Το ακόμα χειρότερο πρόβλημα όμως είναι ότι σύμφωνα με το CNBC η λίστα αυτή περιλαμβάνει χρήστες του Facebook από όλο τον κόσμο, ακόμα και σε περιοχές όπως η Ευρώπη, όπου η συλλογή αυτών των στοιχείων πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, αλλά έχει και περιορισμούς.

Από την πλευρά του το Facebook αναφέρει απλά ότι κάνει αυτό που θεωρείται στάνταρ πλέον στη συγκεκριμένη “βιομηχανία”, χωρίς όμως να δινει επιπλέον λεπτομέρειες για τα κριτήρια που χρησιμοποιεί, αλλά και τι ακριβώς κάνει με τα δεδομένα που συλλέγει από αυτούς τους χρήστες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights