Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Αμερικάνικη FTC πρόκειται να επιβάλει σημαντικά μεγάλο πρόστιμο στο Facebook
facebook

Η Αμερικάνικη FTC πρόκειται να επιβάλει σημαντικά μεγάλο πρόστιμο στο Facebook

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται ότι οι συνεχόμενες αποκαλύψεις για κενά ασφαλείας στο Facebook, αλλά και η διαρροή προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών του, με ή χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κοινωνικού δικτύου, θα έχουν πλέον τις επιπτώσεις τους, και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Η Αμερικάνικη FTC (η Ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου), ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, να επιβάλει ένα εντυπωσιακά μεγάλο πρόστιμο στο Facebook, που θα ξεπερνά… το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η FTC ξεκίνησε την έρευνα της μετά της αποκαλύψεις για την διαρροή προσωπικών στοιχείων από την Cambridge Analytica, για την οποία το Facebook γνώριζε για αρκετό καιρό πριν βγει στην δημοσιότητα.

Οι συνεχόμενες όμως αποκαλύψεις και άλλων περιπτώσεων όπου το Facebook γνώριζε ότι κάποιες εταιρείες έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του, μαζί με τον τρόπο που το ίδιο διαχειρίζεται τα δεδομένα σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν φτάσει την FTC στο σημείο να μελετά ένα τόσο υψηλό πρόστιμο. Το Facebook φαίνεται να έχει συμφωνήσει σε αρκετές από τις απαιτήσεις τη FTC, προκειμένου να καταλήξει σε μια συμφωνία για το ύψος του προστίμου.

Το Facebook δεν φαίνεται να είναι διατεθιμένο να αρνηθεί να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά και να μην συμορφωθεί με τις απαιτήσεις της FTC, αφού γνωρίζει ότι αυτή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει νομικές διώξεις στο κοινωνικό δίκτυο και τη διοίκηση του. Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει “ρίξει” μέχρι στιγμης η FTC ήταν μόλις 22.5 εκατομμύρια δολάρια στη Google, μετά από έρευνα και σε αυτή την περίπτωση για την πολιτική στην προστασία προσωπικών δεδομένων, το 2012.

Σε σύγκριση με αυτό το πρόστιμο, το Facebook βρίσκεται σε σαφώς χειρότερη θέση, αφού θα πληρώσει σίγουρα πολύ περισσότερα χρήματα. Παρόλα αυτά, με τις αποκαλύψεις για όλες αυτές τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, και από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμα επέμβει και αυτή με τη σειρά της, η ευκολότερη λύση για το Facebook θα είναι απλά να πληρώσει αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights