Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Τα τρια Galaxy S10 από κοντά

Τα τρια Galaxy S10 από κοντά

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung ολοκλήρωσε χθες την παρουσίαση των τριών νέων Galaxy S10, και όχι μόνο, μια εκδήλωση που παρακολουθήσαμε ζωντανά σαν επίσημοι προσκεκλημένοι της εταιρείας.

Τα τρια νέα smartphones της εταιρείας, επιβεβαίωσαν όλες τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, και αποκάλυψαν μερικά ακόμα ενδιαφέροντα τεχνικ χαρακτηριστικά. Οι δυο μεγαλύτερες εκδοσεις σε μέγεθος, αλλά και το μικρότερο Galaxy S10e, είναι το καθένα σχεδιασμένο να καλύψει θεωρητικά διαφορετικές ανάγκες, και φυσικά θα προσφέρεται σε διαφορετική τιμή πώλησης.

Αυτά που είναι κοινά και στις τρεις συσκευές, είναι ο επεξεργαστής στο εσωτερικό τους, που για την Ευρώπη θα είναι ο Exynos 9820. Στην Ελλάδα επίσημα τα Galaxy S10 και Galaxy S 10+ θα εισάγονται σε βασική έκδοση με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, και 8GB μνήμης RAM, ενώ η βασική έκδοση του μικρότερη Galaxy S10e θα έρχεται επίσης με 128GB αλλά 6GB Ram που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται «μικρή»

Το Galaxy S10 και το S10+ Έχουν τρεις κάμερες συνολικά στο πίσω μέρος τους. Η Samsung φαίνεται να έχει διατηρήσει πρακτικά ίδια τη βασική καμερα, με έναν αισθητήρα ανάλυσης 12ΜΡ πίσω από ένα μεταβαλλόμενο διάφραγμα με τιμή f/1.5 ή f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, με Dual pixel τεχνολογια εστίασης και φυσικά οπτική σταθεροποίηση. Η δεύτερη καμερα είναι ο συνηθισμένος τηλεφακος, επίσης στα 12ΜΡ με πιο «περιορισμένο» f/2.4 διάφραγμα, που έχει όμως και αυτή οπτική σταθεροποίηση.

Αυτό που αποτελεί κάτι νέο για τη Samsung (όχι όμως και για την αγορά…) είναι η Τρίτη καμερα με τον υπέρ ευρυγωνιο φακό σε συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής. Η ανάλυση της κάμερας αυτής είναι στα 16ΜΡ με ένα εντυπωσιακά ευρύ οπτικό πεδίο 120 μοιρών, όμως από την καμερα απουσιάζει και η οπτική σταθεροποίηση αλλά και η δυνατότητα αυτόματης εστίασης, μια επιλογή που θα μπορούσε να έχει αποφύγει η εταιρεία.

Το μικρότερο Galaxy S10e τώρα, έχει δυο κάμερες στο πίσω μέρος του, όμως … ευτυχώς έχει διατηρήσει την βασική των 12ΜΡ και αυτή με τον υπέρ ευρυγωνιο φακό, με όλα τα χαρακτηριστικά τους να είναι ακριβώς τα ίδια με τις δυο ακριβότερες εκδοσεις.

Προφανώς σαν Smartphones της Samsung, τα τρια Galaxy S10 «πρέπει» να έχουν κορυφαίες Amoled οθόνες, κάτι που ισχύει και στην πράξη. Το μεγαλύτερο Galaxy S10+ έρχεται με οθόνη 6.4 ιντσων και ανάλυσης 3040Χ1440 pixels, το μεσαίο Galaxy S10 έχει λιγο μικρότερη οθόνη 6.1 ιντσων με την ίδια ανάλυση, ενώ το Galaxy S10e είναι στις 5.8 ίντσες, με χαμηλότερη ανάλυση επίσης στα 2340Χ1080 pixels.

Η οθόνη των δυο ακριβότερων εκδόσεων είναι φυσικά κυρτή στις δυο πλευρές της, ενώ το μικρότερο Galaxy S10e έχει «επίπεδη» οθόνη, μια διαφορά που δεν είναι απαραίτητα αρνητική. Οι τρεις οθόνες είναι τυπικά οι πρώτες της αγοράς που υποστηρίζουν περιεχόμενο HDR10+, αλλά έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζουν την χρωματική τους απόδοση ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, μια δυνατότητα που έλειπε από τις συσκευές της εταιρείας.

Τα τρια νέα Galaxy S10 θα είναι επίσημα διαθεσιμα από τις 8 Μαρτίου και στη χώρα μας, ενώ στην περίοδο των όρο παραγγελιών, η εταιρεία θα δίνει δώρο τα Galaxy buds, ένα σετ ασύρματων ακουστικών που παρουσίασε στην χθεσινή εκδήλωση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights