Αρχικη APPS / GAMES Σήμερα τερματίζεται η λειτουργία του Google Allo

Σήμερα τερματίζεται η λειτουργία του Google Allo

απο Kostas Gliatiotis

Η Google έχει μια ασυνήθιστα κακή παράδοση να παρουσίαζει υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν την αποδοχή που ίδια θα ήθελε απο το κοινό, μια παράδοση που περιλαμβάνει αρκετά πλέον παραδείγματα τα τελευταία χρόνια. Πίσω στο 2016, η εταιρεία είχε παρουσίασει ταυτόχρονα με τον Google Assistant, και δύο υπηρεσίες για Instant messaging και Video κλήσεις, με τις ονομασίες Allo και Duo αντίστοιχα.

Ενώ ο Google Assistant κατάφερε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψηφιακού βοηθού, μαζί με την Alexa της Amazon, ξεπερνώντας μάλιστα σε δυνατότητες και την Siri της Apple, οι δύο άλλες υπηρεσίες της δεν είχαν την αποδοχή που θα ήθελε η Google. Το Duο από την πλευρά του είναι προς το παρόν αρκετά δημοφιλές ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, με την εταιρεία να προσθέτει κατά καιρούς επιπλέον χρήσιμες δυνατότητες.

Το Google Allo όμως, ήταν εδώ και καιρό γνωστό ότι δεν έχει πετύχει, το κοινό δεν το χρησιμοποιεί, και η εταιρεία από την πλευρά της είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να τερματίσει την λειτουργία του. Παρά την προσπάθεια της να φέρει τον κόσμο σε αυτό, μειώνοντας σημαντικά την χρηστικότητα του ιδιαίτερα χρήσιμου Hangouts που η ίδια είχε δημιουργήσει πριν πολλά πλέον χρόνια, ήρθε η ώρα για το Allo να σταματήσει να λειτουργεί.

Οι χρήστες της υπηρεσίες και της εφαρμογής, που θέλουν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους από αυτή, θα πρεπει να φροντίσουν να το κάνουν σήμερα αφού είναι η τελευταία ημέρα επίσημης λειτουργίας του. Από αύριο, θεωρητικά οι Servers της Google δεν θα προσφέρουν πλέον πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα για κάθε χρήστη και τις συνομιλίες του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights