Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Siemens είναι ο ηγέτης σε αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στην Ευρώπη

Η Siemens είναι ο ηγέτης σε αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στην Ευρώπη

απο Kostas Gliatiotis

Η Siemens υπέβαλε περισσότερες αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Ευρώπη το 2018, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην κατάταξη των αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Με 2.493 αιτήσεις για πατέντες, η Siemens άφησε τον περσινό ηγέτη, τη Huawei, στη δεύτερη θέση για φέτος, ακολουθούμενη από τη Samsung και την LG. Το 2017, η Siemens είχε λάβει τη δεύτερη θέση. Την τελευταία φορά που η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη ήταν το 2011. Πάνω από το 25% των πατεντών ανήκουν στους τομείς του Industry 4.0 και ψηφιοποίησης, όπου η Siemens υπέβαλε σημαντικά περισσότερες αιτήσεις για πατέντες από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ανέφερε επίσης σημαντική αύξηση στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Η θέση αποδεικνύει ότι η Siemens συνεχώς και σταθερά προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον τομέα της καινοτομίας, ιδίως στις ψηφιακές τεχνολογίες», δήλωσε ο Beat Weibel, επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Siemens. «Παρ ‘όλα αυτά, δεν εστιάζουμε μόνο στον απλό αριθμό πατεντών, αλλά και στην ποιότητα και την ευρεία κατανομή των προστατευτικών δικαιωμάτων μας. Πάνω απ ‘όλα, η ψηφιοποίηση και η σημασία της παροχής υπηρεσιών καθιστούν την ευρύτερη κάλυψη απαραίτητη».

Η Siemens κατέχει συνολικά πάνω από 65.000 πατέντες, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας υπέβαλαν περίπου 3.900 αιτήσεις για πατέντες και 7.300 αναφορές για εφευρέσεις παγκοσμίως το χρηματοοικονομικό έτος 2018. Βάσει των 220 εργάσιμων ημερών το χρόνο, αυτό αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο περίπου 33 εφευρέσεις την ημέρα.

Η Siemens έχει περίπου 43.000 υπαλλήλους στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης σε 44 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 14.100 στη Γερμανία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights