Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Huawei παρουσίασε επίσημα τα καταπληκτικά P30 και P30 Pro, και ξαναγράφει τους κανόνες στη φωτογραφία

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τα καταπληκτικά P30 και P30 Pro, και ξαναγράφει τους κανόνες στη φωτογραφία

απο Kostas Gliatiotis

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η παρουσίαση των νέων P30 και P30 Pro από την Huawei, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Παρίσι. Το in2mobile.gr ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Huawei Hellas, και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις από τα δύο νέα smartphones της εταιρείας.

Ξεκινώντας από το πιο «ισχυρό» από τα δύο, το Huawei P30 Pro, η εταιρεία για μια ακόμα φορά πηγαίνει ακόμα πιο μακρία τα… όρια της φωτογραφίας με smartphones. Η βασική του κάμερα έχει παραμείνει στα 40ΜΡ, όμως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται έχει αλλάξει σημαντικά, προκειμένου ο αισθητήρας να αποδίδει καλύτερα χρωματικά. Το διάφραγμα του φακού είναι πλέον ακόμα πιο «φωτεινό» στο f/1.6 κάτι που επιτρέπει στο Night Mode που παρουσίασε πρώτη η Huawei με το προηγούμενο P20 pro, να λειτουργεί πλέον ακόμα πιο αποδοτικά.

Η δεύτερη κάμερα έχει παραμείνει πρακτικά ίδια με αυτή του Mate 20 Pro, και χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 20MP, με υπέρ ευρυγώνιο φακό για σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο στις φωτογραφίες. Το διάφραγμα είναι και εδώ σταθερό στο f/2.2 ενώ σε πλήρη αντίθεση με την αδικαιολόγητη επιλογή του ανταγωνισμού της, η κάμερα του P30 pro προσφέρει auto focus, κάτι που κάνει δυνατή και την λειτουργία Super Macro για εντυπωσιακά «κοντινές» φωτογραφίες.

Για την τρίτη κάμερα τώρα, η εταιρεία κάνει για μια ακόμα φορά την «έκπληξη», προσφέροντας οπτικό ζουμ, κάτι που για πολλά χρόνια θεωρείται σχεδόν αδύνατον στην αγορά των smartphones. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων από την βασική κάμερα των 40ΜΡ, το ζουμ αυτό μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, με μια τεχνολογία παρόμοια με αυτή του P20 pro που μπορούσε να μετατρέψει το 3Χ οπτικό ζουμ σε 5Χ «υβριδικό».

Η οθόνη του P30 pro έχει μεγαλώσει σημαντικά σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, και πλέον έχει διαγώνιο 6.49 ιντσών, με ανάλυση 2340 x 1080 pixels. Η εταιρεία σωστά θεωρεί ότι η υψηλότερη ανάλυση δεν είναι πάντα πρακτικά χρήσιμη, και έχει επιλέξει τον πιθανότατα καλύτερο συνδυασμό που προσφέρει ποιοτική απεικόνιση, αλλά και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό AMOLED Panel, που κρύβει στο εσωτερικό του και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, η ταχύτητα του οποίου έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το Mate 20 Pro.

Για το κάθε άλλο παρά «απλό» P30, η Huawei διατηρεί τα περισσότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Pro έκδοσης, με σημαντικότερη εξαίρεση την κάμερα με το μηχανικό οπτικό ζουμ. Η ανάλυση της βασικής από τις συνολικά τρεις κάμερες, είναι και εδώ στα 40ΜΡ και χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς τεχνολογία με την ακριβότερη έκδοση.

Η δεύτερη κάμερα έχει επίσης τα ίδια χαρακτηριστικά για φωτογραφίες με μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, και φυσικά έχει και εδώ auto focus, που επαναλαμβάνουμε δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο από τον ανταγωνισμό της Huawei. Η τρίτη κάμερα με το 3Χ οπτικό ζουμ έχει  μεταφερθεί πρακτικά ακριβώς όπως είναι και στο Mate 20 pro.

Για την οθόνη η Huawei έχει επιλέξει ένα μικρότερο σε διαστάσεις Panel, στις 6.1 ίντσες, με την ιδια ονομαστική ανάλυση των 2340 x 1080 pixels, που και εδώ είναι τεχνολογίας AMOLED και έχει ενσωματωμένο αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Στο εσωτερικό και των δύο συσκευών, βρίσκεται ο Kirin 980, ο νεότερος επεξεργαστής με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιάσει η ίδια η Huawei. Για το P30 Pro θα συνδυάζεται με 8 GB μνήμης RAM σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις, ενώ το P30 θα έρχεται με 6 ή και 8 GB RAM ανάλογα με την έκδοση του αποθηκευτικού χώρου.

Το P30 pro θα έρθει επίσημα στη χώρα μας αρχικά στην μεγαλύτερη έκδοση των 256 GB, ενώ το απλό P30 θα προσφέρει…. «μόλις» 128 GB. Οι επίσημες τιμές πώλησης είναι γνωστές ήδη, όμως η εταιρεία διατηρεί επιφυλάξεις για μικρές διαφοροποιήσεις μέχρι την έναρξη της διάθεσης των νέων P30 στα καταστήματα, πάντα προς τα κάτω.

Μαζί και το Watch GT Active

Ειδικά για τα νέα P30 και P30 Pro, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για όσους τα παραγγείλουν από σήμερα μέχρι και την 1η Απριλίου, θα πάρουν μαζί δωρεάν και το smartwatch HUAWEI Watch GT Active.

Αυτό διαθέτει 46mm κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, AMOLED οθόνη, προχωρημένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας και της άσκησης, ενώ με εγγραφή στο Huawei HiCare έως τις 15 Απριλίου ο χρήστης παίρνει δώρο και 3 μήνες εγγύηση για την οθόνη του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights