Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Αποχωρεί ο Πρόεδρος του ομίλου της Sony
sony

Αποχωρεί ο Πρόεδρος του ομίλου της Sony

απο Kostas Gliatiotis

Ο Kazuo Hirai, ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε περίπου 6 χρόνια να σώσει ουσιαστικά τον όμιλο της Sony από την χρεοκοπία, ανακοίνωσε ότι μετά από 35 χρόνια αποχωρεί από την εταιρεία.

Το 2011 ο όμιλος της Sony είχε ανακοινώσει ζημιές περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρη τη χρονιά, και στις αρχές του 2012 ο κύριος Hirai ήταν αυτός που ανέλαβε να αλλάξει αυτή την κατάσταση αναλαμβάνοντας τότε τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου. Με πολύ συγκεκριμένες αλλαγές, που σε μεγάλο βαθμό  ήταν ασυνήθιστες για την Ιαπωνική εταιρεία, κατάφερε το 2017 να ανακοινώσει αντίστοιχα κέρδη που έφταναν περίπου τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το διάστημα η εταιρεία πήρε πολλές “δύσκολες” αποφάσεις, όπως το να πουλήσει το τμήμα που κατασκεύαζε Laptop με το Brand Vaio, αλλά και να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας σε πολλές ακόμα θυγατρικές εταιρείες. Ο Kazuo Hirai είναι αυτός που έφερε επίσης το τμήμα της Sony που κατασκευάζει κάμερες, στην κορυφή της αγοράς του, αλλά και το εμπορικό κομμάτι της εταιρείας που κατασκευάζει φωτογραφικές μηχανές. Στο τέλος του 2017, ο κύριος Hirai έδωσε την θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου στον Kenichiro Yoshida, και ανέλαβε τον πιο “τιμητικό” ρόλο του Προέδρου της εταιρείας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει διαθέσιμος για την εταιρέια με… συμβουλευτικό ρόλο αν αυτό είναι κάποια στιγμή απαραίτητο. Από την θέση του Προέδρου θα αποχωρήσει επίσημα στις 18 Ιουνίου σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights