Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Samsung μελετά την προσθήκη δυνατοτήτων στα Galaxy S10 μέσω αναβάθμισης

Η Samsung μελετά την προσθήκη δυνατοτήτων στα Galaxy S10 μέσω αναβάθμισης

απο Kostas Gliatiotis

Είναι δεδομένο ότι η παρουσίαση των νέων P30 και P30 Pro από τη Huawei, αλλά και ο ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η Xiaomi, έχουν κάνει τη Samsung να αλλάξει σημαντικά την πολιτική της σε περισσότερους από ένας τομείς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται από ότι φαίνεται και η διάθεση νέων χαρακτηριστικών μέσω αναβάθμισης, κάτι που η εταιρεία απέφευγε  κατά κανόνα στο παρελθόν, και προτιμούσε να προσθέτει νέες δυνατότητες μόνο σε κάθε νέα συσκευή, ακόμα και αν ήταν κάτι που μπορούσε να προστεθεί τόσο απλά με μια αναβάθμιση λογισμικού.

Σύμφωνα με ένα… Tweet από τον Ice Universe, ο Πρόεδρος της Samsung για την Κίνα, ανέφερε σε ένα συνέδριο ότι η εταιρεία σκέφτεται να προσθέσει δύο δυνατότητες μέσω αναβάθμισης στα Galaxy S10. Η πρώτη από αυτές αφορά το “Bright Night”, μια δυνατότητα που μοιάζει με το Night mode που έχουν όλες σχεδόν οι συσκευές του ανταγωνισμού πλέον, και αυξάνει τα επίπεδα φωτισμού σε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα τρια Galaxy S10 έχουν ήδη το Bright Night υπάρχει ήδη στα Galaxy S10, ενεργοποείται όμως μόνο αυτόματα, σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό και ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αυτός πότε να το χρησιμοποιήσει. Σε άμεση σύγκριση με το νέο P30 Pro, το Mate 20 Pro της Huawei αλλά και συσκευές όπως το Mi mix 3 της Xiaomi και το νέο Mi 9, η επιλογή αυτή της Samsung είναι κάθε άλλο παρά λογική. Αν η εταιρεία επιλέξει να προσφέρει το Bright Night σαν χειροκίνητη επιλογή, παρότι αυτό φαίνεται ότι έτσι και αλλιώς δεν προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με τις λύσεις των άλλων εταιρειών, θα δώσει έστω στους ιδιοκτήτες των συσκευών μια επιπλέον δυνατοτήτα να ελέγχουν μόνοι τους αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ή όχι.

Η δεύτερη δυνατότητα φαίνεται λίγο πιο… περίεργη, αφού αφορά την φόρτιση των Galaxy S10 και συγκεκριμένα το πόσο αυτή δεν είναι γρήγορη σε σύγκριση και πάλι με τον ανταγωνισμό τους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας στην Κίνα, η Samsung μπορεί να αυξήσει στα 25W την φόρτιση των Galaxy S10, από τα 18 W που είναι μέχρι και σήμερα. Σε σύγκριση με το Bright Night όμως εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο πολύπλοκα.

Αρχικά δεν είναι γνωστό αν όλες οι εκδόσεις των Galaxy S10 έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την ταχύτητα φόρτιστης τους ή αν μόνο η έκδοση που πωλείται στην Κίνα και βασίζεται στον Snapdragon 855 μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και για αυτό αναφέρεται σε αυτή ο πρόεδρος της εταιρείας στη χώρα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα Galaxy S10 έρχονται στη συσκευασία τους με έναν φορτιστή των 18W, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν οι συσκευές αναβαθμιστούν και πλέον μπορούν να φορτίσουν πιο γρήγορα, δεν θα μπορούν να το κάνουν με τον δικό τους φορτιστή. Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία δεν έχει κάνει επίσημα διαθέσιμο κάποιον ακόμα πιο γρήγορο φορτιστή, αφού καμία συσκευή της δεν είχε τη δυνατότητα να ξεπεράσει αυτά τα 18W στη διαδικασία της φόρτισης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights