Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η ZTE δηλώνει ζημιές ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για το 2018

Η ZTE δηλώνει ζημιές ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για το 2018

απο Kostas Gliatiotis

Ιδιαίτερα άσχημα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της ZTE για το 2018, με την εταιρεία να ανακοινώνει συνολικα ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε μεγάλο βαθμό, οι ζημιές αυτές οφείλονται στο αντίστοιχο πρόστιμο του ίδιου μεγέθους που επέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων πολιτειών στην εταιρεία για την συνεργασία της με το Ιραν πριν μερικούς μήνες.

Μαζί με το πρόστιμο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε εκδόσει μια απόφαση που απαγόρευε σε αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τη ΖΤΕ, μια απόφαση που προσωρινά έστω έκανε την εταιρεία να μην έχει μεταξύ άλλων και πρόσβαση στο Android σαν λειτουργικό σύστημα. Μέσα σε μερικές ημέρες η απαγόρευση αυτή ανακλήθηκε, όμως η εταιρεία είχε ήδη βρεθεί σε μια δύσκολη θέση από την οποία προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει.

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις και σε άλλες χώρες προκειμένου αυτές να μην επιλέξουν εξοπλισμό της ΖΤΕ αλλά και της Huawei, για την κατασκευή των 5G δικτύων τους και όχι μόνο. Αυτό με τη σειρά του έχει επιπλέον επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας, που παρόλα αυτά θεωρεί ότι αυτό είναι προσωρινό, και ελπίζει ότι το 2019 θα ολοκληρωθεί με έστω και μικρά κέρδη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights