Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Διαθέσιμη η MicroSD με χωρητικότητα 1ΤΒ από την Sandisk
micro sd

Διαθέσιμη η MicroSD με χωρητικότητα 1ΤΒ από την Sandisk

απο Kostas Gliatiotis

Η Sandisk φαίνεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία που θα καταφέρει να φέρει στην αγορά μια κάρτα μνήμης microSD με την εντυπωσιακά μεγάλη χωρητικότητα του 1ΤΒ. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την κάρτα μνήμης αυτή πριν μερικους μήνες, όμως δεν κατάφερε να την κατασκευάσει πιο σύντομα, σε κάθε περίπτωση πάντως, αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο για την αγορά με την χωρητικότητα της.

Η MicroSD του 1ΤΒ δεν είναι καθόλου φθηνή, αφού κοστίζει 449 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου και ξεκινά η διάθεση της. Σύμφωνα με την Sandisk πάντως, τα 449 δολάρια είναι χαμηλότερη τιμή από τα 500 δολάρια που η ίδια είχε ανακοινώσει ότι θα κοστίζει η συγκεκριμένη κάρτα μνήμης. Προφανώς και η τιμή αυτή θα μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, και όσο η εταιρεία αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο μπορεί να κατασκευάσεις τις MicroSD κάρτες του 1ΤΒ. Μάλιστα, η κάρτα των 512GB είναι περίπου 250 δολάρια φθηνότερη τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αν και αρχικά κόστιζε και αυτή πολύ περισσότερα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μπορεί να κατασκευαστεί μια κάρτα μνήμης με αυτό το μέγεθος, η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα αργή σε ταχύτητα μεταφοράς και εγγραφής. Σύμφωνα με την Sandisk η κάρτα μπορεί να διαβάσει μέχρι και με 160ΜΒ το δευτερόλεπτο αλλά και να γράψει δεδομένα με έως και 90ΜΒ το δευτερόλεπτο. Συνήθως οι ταχύτητες αυτές αναφέρονται σε συνεχόμενη εγγραφή ενός μεγάλου αρχείου, όμως ακόμα και έτσι παραμένουν εντυπωσιακά καλές για μια MicroSD αυτού του είδους.

Προς το παρόν πάντως, η κάρτα του 1ΤΒ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ιδιαίτερα πολλές συσκευές, από την στιγμή που δεν την υποστηρίζουν όπως είναι μάλλον λογικό. Πάντως, οι λίγοι τυχεροί που έχουν αγοράσει το Galaxy S10 Plus στην έκδοση με το 1ΤΒ ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, και επειδή το Smartphone μπορεί να υποστηρίξει μια τόσο μεγάλη κάρτα μνήμης, αν την αγοράσουν θα έχουν συνολικά… 2ΤΒ αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχουν σαφώς πολλοί υπολογιστές στον κόσμο που έχουν πολύ λιγότερο αποθηκευτικό χώρο, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν κάποιας μορφής Solid State δίσκο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights