Αρχικη APPS / GAMES Radar ταχυτητας στο Google Maps
google maps

Radar ταχυτητας στο Google Maps

απο Kostas Gliatiotis

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη νέα δυνατότητα θα αποκτήσει πολύ σύντομα η εφαρμογή του Google Maps, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, θα αρχίσει να δείχνει τα όρια ταχύτητας σε δρόμους αλλά και τα σημεία όπου υπάρχουν Radar που καταγράφουν όσους τα ξεπερνούν. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή του Google maps θα δείχνει πλέον στο κάτω μέρος το όριο ταχύτητας κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, και στον ίδιο το χάρτη θα παρουσιάζει τα σημεία όπου υπάρχει καποιο radar.

Μάλιστα όσοι έχουν Android smartphones, θα μπορούν να δηλώσουν στην εφαρμογή και επιπλέον σταθερά radar ή ακόμα και… μπλόκα της αστυνομίας, προκειμένου και οι υπόλοιπο οδηγοί να γνωρίζουν που ακριβώς δεν πρέπει να… τρέχουν. Η εφαρμογή για iOS συσκευές θα αποκτήσει και αυτή τη δυνατότητα προβολής ορίων ταχύτητας και για την τοποθεσία των radar, χωρίς όμως οι χρήστες να μπορούν να προσθέσουν νέες τοποθεσίες.

Σε συγκεκριμένες χώρες στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, η δυνατότητα αυτή απαγορεύεται, και η εφαρμογή του Google Maps δεν θα την προσφέρει σε αυτές. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, σε Γερμανία και Γαλλία αυτή η δυνατότητα είναι παράνομη, και μάλιστα στη Γαλλία η αστυνομία έχει το… δικαίωμα να ψάξει ένα Smartphone μεταξύ άλλων και για αυτό το λόγο.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που αποκτούν τη νέα δυνατότητα, και θεωρητικά θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε όσα σημεία υπάρχουν γνωστά και σταθερά Radar παρακολούθησης ταχύτητας όπως και οι αντίστοιχες κάμερες. Το περίεργο στην συγκεκριμένη δυνατότητα, είναι ότι η εφαρμογή του Google Maps δεν δείχνει την ταχύτητα με την οποία κινείται κάποιος με το αυτοκίνητο του, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν γνωρίζει που… δεν πρέπει να τρέχει κάποιος, θα πρέπει να κοιτάει το κοντέρ του αυτοκινήτου του και όχι την οθόνη του κινητού του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights