Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες “θα τα βρουν” σε ότι αφορά τη Huawei

Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες “θα τα βρουν” σε ότι αφορά τη Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Με το ίδιο παράλογο ύφος που χαρακτηρίζει πολλές από τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών έδωσε σήμερα μια διαφορετική εικόνα σε ότι αφορά την εμμονή του απέναντι στην Huawei, που αποτελεί μέρος μιας αντίστοιχα παράλογης γενικότερης εμπορικής πολιτικής απέναντι στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αγγλία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών ρωτήθηκε αν θα “εκβιάσει” μια αντίστοιχα παράλογη πολιτική και από την Αγγλική κυβέρνηση απέναντι στη Huawei. Η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν παράλογα… Ξεκάθαρη αφού θεωρεί “ότι θα συμφωνήσουμε σίγουρα σε ότι αφορά τη Huawei και σε όλα τα άλλα”.

Η Αγγλία έχει παραδοσιακά μια καλή σχέση με τις Ηνωμένες πολιτείες στην ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών κάθε χώρας. Είχε δημιουργηθεί λοιπόν το ερώτημα αν η Αμερικανική κυβέρνηση θα δοκιμάσει να αλλάξει αυτή την σχέση με την Αγγλία, σε περίπτωση που η δεύτερη δεν ακολουθήσει μια αντίστοιχα παράλογη πολιτική απέναντι στη Huawei.

Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τελικά. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι δεν θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να επιβάλει την άποψη του σε φιλικές χώρες. Μένει μόνο να εξηγήσει (αν μπορεί) τι είναι αυτό που δεν τον ενοχλεί στο να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei άλλες χώρες, αλλά κάνει τις Ηνωμένες πολιτείες τόσο εχθρικές απέναντι στην εταιρεία. Εκτός της προφανής απάντησης ότι δεν έχει κάποια απόδειξη να παρέχει σε άλλες χώρες ώστε να υιοθετήσουν τη δική του πολιτική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights