Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νέος Kirin 810 επεξεργαστής από την Huawei
kirin 810

Νέος Kirin 810 επεξεργαστής από την Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Παρά τις φήμες για την συνεργασία της Huawei με την ARM, προφανώς η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει να παράγει και να ανακοινώνει νέους επεξεργαστές. Ο νεότερος από αυτούς είναι ο Kirin 810, που απευθύνεται στο άνω άκρο τιμής της μεσαίας κατηγορίας, και έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Snapdragon 730 της Qualcomm.

Ο Kirin 810 χρησιμοποιεί την ίδια διάταξη με 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, χωρίσμένους όμως σε δύο λιγότερο “συνηθισμένες” ομάδες. Η μια από αυτές αποτελείται από δύο μόνο, αλλά εντυπωσιακά ισχυρούς και αποδοτικούς Α-76 πυρήνες επεξεργασίας της ARM, χρονισμένους μάλιστα σχετικά υψηλά στα 2.27 GHz. Οι υπόλοιποι 6 είναι αρχιτεκτονικής Α-55 που αποτελεί την νεότερη και καλύτερη έκδοση των γνωστών μέχρι σήμερα Α-53, και έρχονται και αυτοί με υψηλό σχετικά χρονισμό στο 1.88 GHz.

Η Huawei στοχεύει ξεκάθαρα τον Snapdragon 730 της Qualcomm, αφού αναφέρει ότι το Kirin 810 προσφέρει 11% καλύτερη απόδοση σε Single Core επεξεργασία, και 13% βελτιωμένη Multi Core απόδοση σε σύγκριση με αυτόν.

Μάλιστα, ο Kirin 810 προσφέρει κατά 172% καλύτερη απόδοση στον τομέα των γραφικών σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Kirin 710 της εταιρείας, που και αυτός με την σειρά του δεν ήταν ιδιαίτερα “αργός” σε αυτόν τον τομέα. Η Mali G52 κάρτα γραφικών έρχεται σε έκδοση με 6 μονάδες παραγωγής γραφικών, και σύμφωνα με την Huawei έχει και αυτή κατά 44% καλύτερες επιδόσεις από την Adreno 618 του Snapdragon 730.

Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή του Kirin 810 είναι ότι πλέον διαθέτει και αυτός τη δική του ξεχωριστή μονάδα “τεχνητής νοημοσύνης”, όπως και οι ισχυρότεροι επεξεργαστές της εταιρείας. Η NPU στο εσωτερικό του, συγκρίνεται και εδώ από την εταιρεία με αυτή του Snapdragon 855 της Qualcomm.

Το πρώτο Smartphone με τον Kirin 810 στο εσωτερικό του θα είναι το Nova 5 της εταιρείας, ενώ όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρησιμοποιηθεί και στις επόμενες κορυφαίες προτάσεις της στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights